Ο ίδιος ο οποίος ήταν δίπλα στον τραγουδιστή όταν ξεκίναγε την καριέρα του στα 22 του χρόνια, τον παρουσίασε ως άτακτο, κακομαθημένο και άνθρωπο που του άρεσε να σπάει πλάκα με τους άλλους.
Ο συγγραφέας μιλώντας στη Daily mail ανέφερε τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο είχε φερθεί ο Τζον Λένον στην Τζέιν Μάνσφιλντ, η οποία τη δεκαετία του ’50 θεωρούνταν sex sympol της εποχής και είχε την φαεινή ιδέα να επισκεφθεί ξαφνικά την έπαυλη του τραγουδιστή.
«Ήμουν μόνος μου με τον Τζον, οι άλλοι είχαν πάει στο σπίτι του ηθοποιού Μπρουτ Λάνκαστερ για ταινία και η γυναίκα που θεωρούνταν sex symbol της εποχής, προσπαθούσε να γοητεύσει τον Τζον» είπε, και πρόσθεσε: «η Μάνσφιλντ έπιασε τη διάσημη κώμη του Τζον λέγοντας “είναι αληθινό αυτό;” και ο Τζον χωρίς να το σκεφτεί της ανταπαντάει “είναι αληθινό αυτό;” δείχνοντας το στήθος της».
Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή των όσων θα ακολουθούσαν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χατσκινκς: «κάποια στιγμή κρυφά ούρησε στο ποτό της, το ανακάτεψε και την άφησε να το πιει. Τελικά τη βαρέθηκε και την έδιωξε από το σπίτι, αλλά εκείνη εμφανίστηκε ξανά στο κλαμπ που πήγαν μετά. Εκεί πλέον ο Τζον της αποκάλυψε στο αυτί τι είχε μέσα το ποτό της και κατάφερε να ξεφύγει στο τσακ όταν εκείνη έξαλλη πήγε να τον χτυπήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Μάνσφιλντ δεν ήταν η μόνη που έπεσε θύμα της κακής συμπεριφοράς του αφού και στον Έλβις Πρίσλεϊ είχε φερθεί με άσχημο τρόπο: «είχαν συναντηθεί το 1965 στην πολυτελή έπαυλη του Ελβις Πρίσλεϊ στο Μπελ Αιρ : “όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο Τζον εντόπισε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό με ένα σύνθημα για την υποστήριξη του τότε Αμερικανού Προέδρου Λίντον Τζόνσον. Όντας αντίθετος με τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ο Τζον θεωρούσε τον Τζόνσον ως πολεμοχαρή υπεύθυνο για τη σφαγή αθώων πολιτών. Γνωρίζοντας όμως ότι η αναφορά στο Βιετνάμ θα οδηγούσε σε πολιτική συζήτηση, στην οποία σαφώς υπερτερούσε ο πατριώτης Πρίσλεϊ και η συνοδεία του, επέλεξε αντ ‘αυτού να μειώσει τον οικοδεσπότη του. Οταν ο Ελβις καυχήθηκε ότι του πήρε μόλις 15 ημέρες για να ολοκληρώσει μια πρόσφατη ταινία, ο Τζον απάντησε: “Έχουμε μια ώρα ελεύθερη. Ας κάνουμε μια επική ταινία μαζί”».
Όπως ανέφερε ο συγγραφέας ο Έλβις μπορεί να κράτησε το στόμα του κλειστό, όμως από τότε ξεκίνησε μία απίστευτη βεντέτα μεταξύ τους αφού συχνά ο Έλβις χαρακτήριζε ως «πρεζάκια» τους Beatles και πραγματική απειλή για το αμερικανικό πνεύμα”, όπως έγραψε στον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον το 1970.
Πηγη star gr