xOrisOria News

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτος σε συμμετοχές ο Λουίς Σκόλα

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτος σε συμμετοχές ο Λουίς Σκόλα

Ο Λουίς Σκόλα ξεπέρασε τον Τζερόμ Μίνσι σε συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι πλέον πρώτος στην 70χρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Στα 39 του χρόνια ο Λουίς Σκόλα δεν παίζει απλά… διακοσμητικό ρόλο στην πορεία της Εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Είναι πρωταγωνιστής και παράλληλα φροντίζει μάλιστα να σπάει και στατιστικά ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μετά λοιπόν την ισοφάριση του ρεκόρ παρουσιών σε Παγκόσμια Κύπελλα (5) και την αναρρίχησή του στην 2η θέση μεταξύ των καλύτερων σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης (μετράει πλέον 680 πόντους, 163 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Όσκαρ Σμιντ), ο αγέραστος "γκαούτσο" έσπασε και ένα άλλο στον χθεσινό προημιτελικό της Αργεντινής με την Σερβία. Ξεπέρασε τον Τζερόμ Μίνσι σε συμμετοχές.

Πέρασε στα ψιλά, εντούτοις ο Σκόλα έφτασε τις 39 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο και άφησε στην δεύτερη θέση τον Πορτορικανό φόργουορντ που έπαιξε σε 38 αγώνες το 1986, το 1990, το 1994, το 1998 και το 2002.

Ο Σκόλα έχει συνολικά στα Παγκόσμια Κύπελλα 680 πόντους, 239/452 δίποντα, 12/30 τρίποντα, 165/224 βολές, 259 ριμπάουντ, 59 ασίστ, 30 κλεψίματα, 15 τάπες και 74 λάθη σε 1.077 λεπτά από το 2002 μέχρι σήμερα. Και έχει μπροστά του άλλους τρεις αγώνες, προκειμένου να αυξήσει ακόμα περισσότερα τα νούμερά του.

Ο ΡΟΥΜΠΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ

Παρεμπιπτόντως, ένα άλλο ρεκόρ έσπασε χθες και ο Ρίκι Ρούμπιο. Ο Ισπανός πόιντ γκαρντ έφτασε τις 115 ασίστ στα Παγκόσμια Κύπελλα και ξεπέρασε τον Πάμπλο Πριτζιόνι (106) στην συγκεκριμένη λίστα, η οποία υφίσταται από το 1994 και μετά, από τότε δηλαδή που έχει η FIBA αρχείο με το συγκεκριμένο στατιστικό.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας άλλαξε και η πρωτοκαθεδρία στον πίνακα των καλύτερων Ελλήνων πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς ο Νικ Καλάθης έφτασε τις 56 και άφησε στην δεύτερη θέση τον Δημήτρη Διαμαντίδη (49).

Photo credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post