Στο Πουέρτο Ρίκο το παγωτό έχει ένα όνομα, «Heladería Lares» και είναι σίγουρα πολύ… διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Βλέπετε εκεί ο κόσμος κάνει ουρές για γεύσεις φασολιών με σκόρδο ή κολοκύθα με αρωματικό ρύζι.
Απίστευτο; Κι όμως, στο χωριό Heladería Lares λειτουργεί από το 1958 ένα ανατρεπτικό παγωτατζίδικο που παρασκευάζει 50, και πλέον, διαφορετικές γεύσεις παγωτού την ημέρα, ανάλογα με την έμπνευση του ζαχαροπλάστη.
Ο ιδιοκτήτης εμπνέεται καθημερινά από τη λατινοαμερικάνικη κουζίνα και παρασκευάζει παραδοσιακά πιάτα του τόπου του σε παγωτό, προσφέροντάς τα σε… μπολάκι.
Ψάρι τηγανητό ή γλυκοπατάτα με τζίντζερ, καλαμπόκι με κανέλα αλλά και μπακαλιάρο είναι μερικές από τις ευφάνταστες γεύσεις που προσφέρει το παγωτατζίδικο. Όσο τρελό κι αν ακούγεται, και επειδή ο ιδιοκτήτης το γνωρίζει, ο ίδιος δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δοκιμάσει δωρεάν ό,τι θέλει και στη συνέχεια να επιλέξει τη γεύση που προτιμά.
Πάντως, η επιτυχία του παγωτατζίδικου αποδεικνύει πως, όσοι αγαπούν το παγωτό δοκιμάζουν… τα πάντα!