– πάνω από $165 εκατομμύρια σε τροφές καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Παρόλο που η σπατάλη είναι σοκαριστική, η νοοτροπία αυτή έχει επιπτώσεις και στο περιβάλλον.
Καθώς το φαγητό καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, παράγει μεθάνιο, ένα αέριο 20 φορές πιο επικίνδυνο από το διοξείδιο του άνθρακα. Ξεκάθαρα, έχει έρθει ο καιρός να αλλάξουμε αρκετές από τις πρακτικές μας γύρω από το φαγητό.
Σε ατομικό επίπεδο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Το πρώτο είναι να έχουμε φτιάξει διαιτολόγιο πριν πάμε για ψώνια. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να αγοράσετε πράγματα που θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Άλλο ένα κόλπο είναι να κοιτάτε συχνά τις ημερομηνίες λήξης.
Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε συμβουλές για καθημερινά πράγματα που θα αλλάξουν τις ζωές σας!