xOrisOria News

Ποια ζώδια αρρωσταίνουν συχνότερα: Πώς ο μήνας που γεννηθήκατε καθορίζει την υγεία σας

Συχνά ακούμε ότι ο γενέθλιος μήνας μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και τα συναισθήματα μας. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι έχει επίσης αντίκτυπο στην υγεία του οργανισμού.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια δημιούργησαν ένα λογισμικό που συγκρίνει την ημερομηνία γέννησης με τα ιατρικά αρχεία αναζητώντας τις συνδέσεις.

Στα πλαίσια της έρευνας, συνέκριναν 1.688 ασθένειες με την ημερομηνία γέννησης και τα ιατρικά ιστορικά 1.700.000 ασθενών που έλαβαν θεραπεία στο NewYork-Presbyterian Hospital μεταξύ 1985 και 2013. Με τη χρήση του αλγόριθμου βρήκαν 55 ασθένειες που συσχετίζονται με την εποχή της γέννησης.

Συνολικά, η μελέτη του Πανεπιστημίου Κολούμπια έδειξε ότι τα άτομα που έχουν γεννηθεί Μάιο (Συνήθως Ταύροι στο ζώδιο) είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας, και εκείνων που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο (συνήθως Σκορπιοί) τον υψηλότερο. Μία από τις ασθένειες που επηρεάζονται πολύ από το μήνα γέννησης, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι το άσθμα.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μια σχέση ανάμεσα στο γενέθλιο μήνα και εννέα είδη των καρδιακών παθήσεων, με τους ανθρώπους που γεννήθηκαν Μάρτιο αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο για κολπική μαρμαρυγή, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, και διαταραχή της μιτροειδούς βαλβίδας. Μάλιστα 1 στις 40 περιπτώσεις κολπικής μαρμαρυγής μπορεί να σχετίζεται με τις εποχιακές επιδράσεις του Μαρτίου.

«Ο κίνδυνος ασθένειας κατά τη διάρκεια της ζωής μας επηρεάζεται από το μήνα γέννησης» κατέληξαν οι ερευνητές που δημοσίευσαν την μελέτη τους στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης Πληροφορικής.

«Οι μηχανισμοί ανάπτυξης του οργανισμού είναι εποχικά εξαρτώμενοι και έτσι ο μήνας γέννησης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του κινδύνου ασθένειας στη διάρκεια της ζωής. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να ανακαλύψουν νέους παράγοντες κινδύνου για μία νόσο» επισημαίνει ο συγγραφέας της μελέτης Νίκολας Τατονέτι.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να αναπαράγουν τη μελέτη τους με στοιχεία από διάφορες άλλες τοποθεσίες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να δουν πώς τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με την αλλαγή των εποχών και των περιβαλλοντικών παραγόντων σε αυτά τα μέρη.

 

Use Facebook to Comment on this Post