Τι να προσέξεις
Το ελαιόλαδο αλλοιώνεται από τον αέρα, το φως (φυσικό και τεχνητό) και την υγρασία. Έτσι ο καλύτερος τρόπος φύλαξής του είναι μέσα σε σκουρόχρωμα γυάλινα μπουκάλια. Το γυαλί είναι σταθερό και αδρανές υλικό και το σκούρο χρώμα είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η οξείδωση του λαδιού από το φως.
Γενικά το ελαιόλαδο πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος σκοτεινό και δροσερό, οπότε ένας καλός χώρος για να διατηρείται σωστά είναι και το ψυγείο. Αν μάλιστα είναι αγουρέλαιο, μπορεί να διατηρηθεί και στην κατάψυξη (θεωρείται φρέσκο για περίπου 9 μήνες μετά την παραγωγή του).