xOrisOria News

Προσγειώθηκε στο «The Voice»!

SONY DSC

Από την ακριτική Ορεστιάδα, στη σκηνή του «The Voice 2» η προσγείωση ήταν μάλλον γλυκιά για τον 22χρονο Σταύρο Χαλιαμπάλια, ο οποίος με την ερμηνεία του στο παραδοσιακό θρακιώτικο «Μοναχογιός ο Κωνσταντής» μάγεψε κοινό και coaches. Αλλωστε ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά από… προσγειώσεις, καθώς πριν από τη φοίτησή του στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης πέρασε τη σκληρή δοκιμασία της θητείας στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, μιας από τις πλέον επίλεκτες μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Η ερμηνεία του στο «The Voice» ήταν αρκετή για να κάνει τις καρέκλες και των τεσσάρων coaches να γυρίσουν και έπειτα από μια σκληρή μάχη η Δέσποινα Βανδή να καταφέρει να τον εντάξει στην ομάδα της. Υστερα από χρόνια μουσικών σπουδών, οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών, ο νεαρός Θρακιώτης με πρότυπα τους σπουδαίους Χρόνη Αηδονίδη, Καριοφύλλη Δοϊτσίδη και παπα-Παναγιώτη Νικίδη ευελπιστεί να φτάσει όσο πιο ψηλά -τον πάει η φωνή του- στο δημοφιλές talent show.

Παραμένοντας ωστόσο προσγειωμένος, όπως έχει μάθει από την οικογένειά του, επισημαίνει: «Δεν νομίζω ότι πιστεύει κάποιος πως μετά το “The Voice” είναι πια καταξιωμένος και έτοιμος καλλιτέχνης. Απαιτείται επιμονή, υπομονή και καθημερινή συστηματική προσπάθεια, όπως μου λέει συνέχεια η δασκάλα μου στη φωνητική, η κυρία Αμαλία Βίνος. Αν όμως αγαπάς τη μουσική, δεν λογαριάζεις τίποτε απ’ όλα αυτά, δίνεσαι ολοκληρωτικά στον σκοπό αυτό».

Η συμμετοχή του στο «The Voice» ήταν μάλλον απόφαση του ξαδέρφου του παρά του ίδιου, αφού εκείνος ήταν που του έστειλε την αίτηση. «Αποτελεί το βήμα -το μοναδικό αυτή την εποχή- για τη γνωριμία με το κοινό. Είναι ένας από τους λίγους τρόπους να κάνεις γνωστή την παρουσία σου, να δείξεις τις δυνατότητές σου, να γνωρίσεις καταξιωμένους επαγγελματίες, να σε συμβουλεύσουν και να σε κατευθύνουν καλλιτέχνες του επιπέδου των coaches και των βοηθών τους, να ακουστεί η φωνή σου και να δοκιμαστείς στη σκηνή, ζωντανά» λέει.

Την προτίμησή του στη Δέσποινα Βανδή ο Σταύρος την έδειξε από την πρώτη στιγμή και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ευθαρσώς στους υπόλοιπους κριτές, μαζί της πίστευε ότι θα νιώσει αυτή την ασφάλεια που αισθάνεται τώρα. «Η μέχρι τώρα συνεργασία μου με την κυρία Βανδή είναι όπως ακριβώς την είχα φανταστεί, όταν επέλεγα να μπω στην ομάδα της. Είναι εξαιρετική επαγγελματίας και οι παρατηρήσεις, οι συμβουλές και οι κατευθύνσεις της είναι πάντα εύστοχες και ιδιαίτερα επωφελείς, κυρίως για εμένα που δεν έχω και καμία εμπειρία επί σκηνής. Εξίσου πολύτιμη όμως είναι η συνεργασία με τον βοηθό της coach, τον Γιάννη Βαρδή, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μας για να μας εμψυχώσει, να μας κατευθύνει ή να μας διορθώσει, όπου απαιτείται».

Ο ξεχωριστός μουσικός δρόμος

Μεγαλωμένος σε ένα περιβάλλον που η παραδοσιακή και η βυζαντινή μουσική ήταν πανταχού παρούσες -σε χαρές και σε λύπες-, αναπόφευκτα ακολούθησε έναν μουσικό δρόμο ξεχωριστό. «Οι αναμνήσεις που έχω από την παιδική μου ηλικία μου αφήνουν μια γλυκιά γεύση. Με τη μουσική ξεκίνησα στην ηλικία των δέκα χρόνων, όταν για να κάνω το χατίρι της γιαγιάς μου την ακολούθησα στο ωδείο, όπου είχε αρχίσει μαθήματα βυζαντινής μουσικής. Βέβαια αυτού του είδους τα ακούσματα υπήρχαν πάντα στο σπίτι μου. Ο προπάππος μου ήταν ψάλτης και ο παππούς μου ιερέας. Στο ωδείο τελικά μαγεύτηκα από την πρώτη στιγμή! Βέβαια δεν μπορεί ένα παιδί δέκα χρόνων να αντιληφθεί το μεγαλείο αυτής της μουσικής παράδοσης» λέει ο νεαρός καλλιτέχνης.

Αργότερα, στα 13 του, άρχισε μαθήματα στο ούτι και, όπως επισημαίνει, η μετέπειτα εμπειρία του από την Κρήτη, όπου σπουδάζει, ήταν επίσης καταλυτική. «Μυήθηκα σε άλλες τεχνικές και στη μικρασιατική παράδοση, και στη συνέχεια άρχισα μαθήματα πολίτικου λαούτου (λάφτα)» εξηγεί. Οσον αφορά τα όνειρά του για το μέλλον, όταν το «The Voice» θα έχει πια τελειώσει, ο 22χρονος Θρακιώτης τονίζει: «Βλέπω έναν Σταύρο που προσπαθεί να γίνει καλύτερος και αν το αξίζει, να καταξιωθεί σε αυτό που αγαπάει πραγματικά, το τραγούδι»!

Πηγη espresso

Use Facebook to Comment on this Post