Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τύπος αίματος είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά, αλλά ότι ο κάθε τύπος αίματος μπορεί να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να ευνοούν ή όχι ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα.
Δείτε τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν το διατροφικό
σας πρόγραμμα, ανάλογα με τον τύπο αίματος που έχετε, σύμφωνα με τον δρ D’Adamo:
Ομάδα αίματος “0”: Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη από άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρια, λαχανικά και μειωμένη σε δημητριακά, φασόλια και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο δρ D’Adamo συνιστά επίσης διάφορα συμπληρώματα για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας με τυχόν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα που τείνουν να εμφανίζουν συχνότερα οι άνθρωποι με ομάδα αίματος “0”.
Ομάδα αίματος “Α”: Συνιστάται μια διατροφή χωρίς πολύ κρέας, αλλά με βάση τα φρούτα, τα λαχανικά, τα φασόλια και γενικά τα όσπρια, καθώς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Προσπαθήστε αυτές οι τροφές να είναι βιολογικές και φρέσκες, επειδή, σύμφωνα με τον δρ. D’Adamo, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος τύπου “Α” έχουν λίγο πιο ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ομάδα αίματος “Β”: Αποφύγετε τους σπόρους καλαμποκιού, σιταριού, το φαγόπυρο, τις φακές, τις ντομάτες, τα φιστίκια και το σουσάμι. Το κοτόπουλο είναι επίσης πιθανό να σας δημιουργεί προβλήματα. Επιλέξτε περισσότερα πράσινα λαχανικά, αυγά και ορισμένα κρέατα και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.
Ομάδα αίματος “ΑΒ”: Εστιάστε την διατροφή σας σε τροφές που περιλαμβάνουν τόφου, θαλασσινά, γαλακτοκομικά και πράσινα λαχανικά. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος τύπου ΑΒ τείνουν να έχουν χαμηλά επίπεδα οξέων του στομάχου. Αποφύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τα καπνιστά ή παστά κρέατα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε ριζική αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, είναι σώφρον να ενημερώσετε τον προσωπικό σας γιατρό.