xOrisOria News

Πρωτοβουλίες διαστημικού τουρισμού από τη Ρωσία

Πρωτοβουλίες διαστημικού τουρισμού από τη Ρωσία

NASA

Όπως έγραψε στο Twitter o επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, πέρα από το ίδιο το ταξίδι, οι πτήσεις αυτές θα επιτρέπουν τη μείωση κατά το ήμισυ του χρόνου προετοιμασίας που απαιτείται για όσους θέλουν να δουν τη Γη από ψηλά.

Δείτε ακόμα

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία, Roscosmos, σκοπεύει να παρέχει τη δυνατότητα για τουριστικές πτήσεις σε τροχιά που θα ακολουθούν τη διαδρομή που ακολούθησε το «Βοστόκ 1» του Γιούρι Γκαγκάριν στην ιστορική πτήση του το 1961. Η υπηρεσία έχει υπογράψει και συμβόλαιο για να μεταφέρει επισκέπτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πρώτη φορά από το 2009.

Όπως έγραψε στο Twitter o επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, πέρα από το ίδιο το ταξίδι, οι πτήσεις αυτές θα επιτρέπουν τη μείωση κατά το ήμισυ του χρόνου προετοιμασίας που απαιτείται για όσους θέλουν να δουν τη Γη από ψηλά.

Ο κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν πέρασε 108 λεπτά στους ουρανούς κατά την πτήση του, στο πλαίσιο της οποίας έκανε μια περιστροφή γύρω από τη Γη, πριν την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα και την εγκατάλειψη της κάψουλάς του με αλεξίπτωτο 7 χλμ πάνω από το έδαφος.

Σύμφωνα με το RT, το tweet του Ρογκόζιν έγινε καθώς η υπηρεσία σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση ανέφερε πως έχει υπογράψει συμβόλαιο με την αμερικανική Space Adventures για μεταφορά δύο «μη επαγγελματιών» αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν το 2021. Πρόκειται για την εταιρεία που είχε βοηθήσει στη διοργάνωση οκτώ πτήσεων στον σταθμό από το 2001 και μετά, το «εισιτήριο» για την καθεμία εκ των οποίων κόστισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Πέραν αυτών, σε μια πιο φιλόδοξη εξαγγελία, ο επικεφαλής σχεδιαστής της NPO Aviation and Space Technologies, Αλεξάντερ Μπέγκαγκ, δήλωσε στο Sputnik πως σε εξέλιξη είναι στη Ρωσία, με την υποστήριξη της «Εθνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογίας», η ανάπτυξη ενός «διαστημικού γιοτ», που θα μπορεί να απογειώνεται από συμβατικά αεροδρόμια και να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα. Όπως υποστήριξε, το σκάφος θα μπορεί και να προσγειώνεται σαν αεροπλάνο, σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο, και τώρα υπολογίζεται ο βέλτιστος χρόνος για το διαστημικό ταξίδι (εκτιμάται πως θα κυμαίνεται γύρω στα 10 λεπτά). Σύμφωνα με τον Μπέγκακ, η ανάπτυξη ενός υποτροχιακού αυτόνομου σκάφους, του Selena Space Yacht, άρχισε πριν δύο χρόνια, και σκοπός είναι να βγαίνει στο διάστημα σε μέγιστη ταχύτητα 3,5 Μαχ, σε ύψος 120-140 χλμ, και να επιστρέφει στην ατμόσφαιρα σε ταχύτητα 0,85 Μαχ. Συνολικά προορίζονται να κατασκευαστούν τρία «διαστημικά γιοτ», με έξι θέσεις για επιβάτες και μία για πιλότο (αν και το σκάφος θα κινείται αυτόνομα, ο πιλότος θα βρίσκεται εκεί για να νιώθουν πιο άνετα οι επιβάτες). Το κόστος της πτήσης, όπως είπε, θα είναι 200.000-300.000 δολάρια το άτομο, και οι πρώτες πτήσεις αναμένεται να αρχίσουν σε πέντε χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post