Άναψε το φούρνο στους 50 βαθμούς Κελσίου ή στη χαμηλότερη ρύθμιση. Ενώ ζεσταίνεται ο φούρνος βράσε νερό σε μια κατσαρόλα.
Όταν η θερμοκρασία στο φούρνο φτάσει τους 50 βαθμούς απενεργοποίησέ τον και ρίξε 1 φλυτζάνι αμμωνία σε ένα πυρίμαχο μπολ, πυρέξ ή σε ένα ταψί και τοποθέτησέ το στο πάνω ράφι του φούρνου.
Τοποθέτησε τη κατσαρόλα με το βραστό νερό στο κάτω ράφι.
Κλείσε τη πόρτα του φούρνου και άφησέ τα και τα δυο μέσα όλη τη νύχτα
Το επόμενο πρωί άνοιξε το φούρνο και αφαίρεσε το μπολ με την αμμωνία και το δοχείο νερού (κράτησε την αμμωνία θα τη χρειαστούμε αργότερα)
Βγάλε τις σχάρες και άφησε τη πόρτα του φούρνου ανοιχτή για 15 λεπτά.
Πρόσθεσε 1-2 κουταλάκια του γλυκού υγρό πιάτων στην αμμωνία μαζί με 4 φλυτζάνια ζεστό νερό.
Με αυτό το μείγμα καθάρισε το φούρνο με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού (με τη σκληρή πλευρά).
Επειδή η αμμωνία είναι καυστική στο δέρμα καλό είναι να φορέσεις γάντια κουζίνας.
Ξέπλυνε με ένα καθαρό πανί.