στιγμή αφηρημάδας και η μυρωδιά του καμένου, μας επιβεβαιώνει πως το φαγητό μας έχει κολλήσει στην κατσαρόλα.
Τρεις εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε μια καμένη κατσαρόλα:
– Ρίξτε στην καμένη επιφάνεια μαγειρική σόδα, προσθέστε λίγο νερό και βάλτε το σκεύος πάλι στο μάτι ίσα – ίσα για να ζεσταθεί το μείγμα. Κλείστε το μάτι και αφήστε τη σόδα να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα. Τα καμένα υπολείμματα θα διαλυθούν πανεύκολα.
– Μουσκεύετε τη κατσαρόλα με νερό και προσθέστε 5 – 6 κουταλιές χοντρό αλάτι. Αφήστε το αλατόνερο να μουλιάσει όλη νύχτα και στη συνέχεια τρίψτε το σκεύος με σφουγγάρι ή σύρμα κουζίνας.
-Ανακατέψτε τρία μέρη νερό με ένα μέρος ξύδι και σιγοβράστε το μείγμα μέχρι να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα. Η κατσαρόλα σας θα ”αστράψει” και πάλι.