1
Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε ένα άδειο κύπελλο από γυαλί μέσα σε αυτό στο κέντρο .
2
Σιγά-σιγά ρίξτε λίγο αλμυρό νερό στην κατσαρόλα . Μην συμπληρώσετε μέχρι πάνω.Σταματήστε πολύ πριν η στάθμη του νερού φτάσει στο στόμιο του γυαλιού. Βεβαιωθείτε ότι δεν πιτσιλάει το αλμυρό νερό στο ποτήρι, καθώς βράζει.
3
Τοποθετήστε το καπάκι του δοχείου ανάποδα, ώστε το υψηλότερο σημείο ή λαβή να είναι στραμμένη προς τα κάτω άμεσα πάνω στο γυαλί .
4
Φέρτε το νερό σε μια αργή βράση . Μια βίαιη πλήρη βράση μπορεί να μολύνει το πόσιμο νερό από το πιτσίλισμα στο ποτήρι.
5
Καθώς το νερό βράζει γίνεται ατμός, ο οποίος συμπυκνώνει στον αέρα ως ατμός και στην επιφάνεια της κάλυψης ως σταγονίδια νερού, που κατόπιν τρέχουν κάτω στο χαμηλότερο σημείο (η χειρολαβή) και στάζει μέσα στο ποτήρι . Όπως ίσως θα γνωρίζετε, όταν το νερό βράζει, γίνεται καθαρός ατμός. (Αυτό θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα 20 λεπτά ή περισσότερο).
6
Περιμένετε λίγο πριν το πιείτε το νερό από το εσωτερικό του γυαλιού, δεδομένου ότι τόσο το νερό όσο και το γυαλί θα είναι πολύ καυτό.
thesecretrealtruth.blogspot.com