Μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας υπέροχες σπιτικές κρέπες. Είτε προτιμάτε τις γλυκές είτε τις αλμυρές γεύσεις, υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα!
Οι κρέπες φτιάχνονται ρίχνοντας ένα υγρό μείγμα ζύμης σε καυτό τηγάνι ή ειδικό μάτι για κρέπες, συχνά αλειμμένο με βούτυρο. Η ζύμη απλώνεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τηγανιού χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή γυρίζοντας κατάλληλα το τηγάνι.
Συνηθισμένα υλικά για γέμιση αλμυρής κρέπας αποτελούν: τυρί, γαλοπούλα, ζαμπόν, κοτόπουλο, αυγό, μπέικον, μανιτάρια, καλαμπόκι και διάφορες σος.
Συνηθισμένα υλικά για γέμιση γλυκιάς κρέπας είναι: πραλίνα φουντουκιού ή αμυγδάλου, ζάχαρη, τρίμματα μπισκότου, μπανάνα, σαντιγί, μαρμελάδα, λευκή σοκολάτα, φράουλες. Συχνά συνοδεύεται από μια ή παραπάνω μπάλες παγωτό.
Δείτε και τα βίντεο που ακολουθούν…
….
….
…
Use Facebook to Comment on this Post