Ρομποτικός εξωσκελετός με τεχνητή νοημοσύνη από την LG

Ρομποτικός εξωσκελετός με τεχνητή νοημοσύνη από την LG

lgnewsroom.com

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, αντίθετα με προηγούμενα ρομπότ της όπως το Guide Robot, το Cleaning Robot και το Serving Robot, το LG CLOi SuitBit δεν πλοηγείται μόνο του σε διαδρόμους ξενοδοχείων και χώρους αεροδρομίων, αλλά αντ'αυτού υποστηρίζει και ενισχύει τα πόδια του χρήστη, αυξάνοντας την ευκινησία του και τη δύναμη των κάτω άκρων του.

Δείτε ακόμα

  • Ο δορυφόρος των ανέμων: Εκτοξεύτηκε ο «Αίολος» του ΕΟΔ 23/08 17:37
  • Νέα τεχνολογία «ζωντανεύει» το χαρτί 23/08 17:34
  • Εξάρθρωση «εκστρατειών προπαγάνδας» από Ιράν και Ρωσία σε Facebook και Twitter 22/08 18:55

Τον πρώτο της «ανθρωποκεντρικό», wearable ρομποτικό εξωσκελετό θα παρουσιάσει στην IFA 2018 στο Βερολίνο (31 Αυγούστου- 5 Σεπτεμβρίου) η LG.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, αντίθετα με προηγούμενα ρομπότ της όπως το Guide Robot, το Cleaning Robot και το Serving Robot, το LG CLOi SuitBit δεν πλοηγείται μόνο του σε διαδρόμους ξενοδοχείων και χώρους αεροδρομίων, αλλά αντ'αυτού υποστηρίζει και ενισχύει τα πόδια του χρήστη, αυξάνοντας την ευκινησία του και τη δύναμη των κάτω άκρων του.

Η LG πέρυσι επένδυσε σε μια startup που αναπτύσσει ρομπότ τα οποία έχουν ως σκοπό να ξεπερνούν τα όρια που επιβάλλουν οι περιορισμοί του ανθρωπίνου σώματος στην καθημερινή ζωή. Το LG CLOi SuitBot σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εν λόγω startup, SG ROBOTICS, η οποία επικεντρώνεται στη χρήση των wearable ρομπότ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το SuitBot, σύμφωνα με την εταιρεία, επιτρέπει στον χρήστη του να κινείται με πιο ξεκούραστο και φυσικό τρόπο, βοηθώντας τα κάτω άκρα ενώ περπατά, στέκεται ή εργάζεται. Τα «παπούτσια» του, (σχήματος που παραπέμπει σε σανδάλια) και η λειτουργία αυτόματης ρύθμισης επιτρέπουν στον χρήστη να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα στη στολή, κάτι που, όπως τονίζει η LG, διαφοροποιεί το SuitBot από πολλούς άλλους εξωσκελετούς.

LGNEWSROOM.COM

Μεταξύ άλλων, το SuitBot μπορεί να συνδέεται με άλλα ρομπότ της LG, έτσι ώστε να αποτελεί μέρος ενός «έξυπνου» δικτύου για σκοπούς διαμοιρασμού πληροφοριών και εργαλείων που απαιτούνται σε χώρους εργασίας, σε τομείς όπως ο κατασκευαστικός, τα logistics και οι διανομές. Επίσης, τα ρομπότ της σειράς LG CLOi αναπτύσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της εταιρείας πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη: Τεχνολογία Α.Ι. επιτρέπει στο SuitBot να «μαθαίνει» και να εξελίσσεται μέσω της αναγνώρισης και ανάλυσης βιομετρικών και περιβαλλοντικών δεδομένων, καθώς και μετρήσεων και ανάλυσης κινήσεων για να προτείνονται οι βέλτιστες δυνατές κινήσεις και στάσεις, για μέγιστη απόδοση.

Όπως είπε ο Σονγκ Ντάε-χιουν, πρόεδρος της LG Home Appliance & Air Solution Company, πρόκειται μόνο για ένα από μια μεγάλη σειρά «επαναστατικών» προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιασμένων να αλληλεπιδρούν με χρήστες, με στόχο τη διευκόλυνσή τους και τη δημιουργία νέων ευκαιριών προκειμένου οι δραστηριότητες της LG στην ρομποτική να εξελιχθούν σε μια «μηχανή ανάπτυξης» επόμενης γενιάς.

Γενικότερα, οι ρομποτικοί εξωσκελετοί φαίνονται να κερδίζουν συνέχεια έδαφος ως προς την καθιέρωση της χρήσης τους τόσο για βιομηχανικούς σκοπούς, όσο και στην καθημερινότητα: Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η Ford ανακοίνωσε ότι εργαζόμενοί της σε 15 εργοστάσια ανά τον κόσμο θα χρησιμοποιούν τον εξωσκελετό EksoVest, ο οποίος έχει σκοπό να υποστηρίζει/ ενισχύει τον άνω κορμό και άκρα του εργαζομένου, με σκοπό την αποφυγή τραυματισμών σε βαριές, επαναλαμβανόμενες σωματικές εργασίες.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *