1.Πρώτα απ’ όλα είναι πλούσια σε εξαιρετικής ποιότητας ωμέγα 3 λιπαρά.
Το καλό με τη σαρδέλα είναι ότι έχει το λιγότερο υδράργυρο από όλα τα άλλα ψάρια.
Για τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο:
Τα περίφημα ωμέγα 3
2. Η σαρδέλα είναι από τις λίγες καλές και φυσικές πηγές σε σπάνιο συνένζυμο Q10.
Για το συνένζυμο Q10 αξίζει να μάθετε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία εδώ:
3.Η σαρδέλα είναι επίσης πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες.
Ο συνδυασμός τους με τα ωμέγα-3 λιπαρά τους δίνει μεγάλη ικανότητα κορεσμού και κάνουν τη σαρδέλα ιδιαίτερα κατάλληλη για δίαιτες αδυνατίσματος.
4. Τέλος η σαρδέλα είναι πολύ πλούσια σε φώσφορο,ασβέστιο,σελήνιο(επίσης πολύτιμο) καθώς και σε βιταμίνες D και B12.
Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει τόσο πολλή,καλή και φθηνή σαρδέλα.Δεν σας βολεύει να τη μαγειρέψετε; Αγοράστε την σε κονσέρβα!
Δοκιμάστε το εξής: τρώτε για ένα μήνα 100 γραμμάρια σαρδέλες ανά 3-4 μέρες.Στο τέλος του μήνα παρατηρήστε τη διαφορά:
στα μαλλιά σας
στο δέρμα σας
στον τρόπο που δουλεύει το μυαλό σας και η μνήμη σας
στη σιλουέτα σας
στις αρθρώσεις σας (όσοι έχετε προβλήματα)
Από τα λίγα τρόφιμα που κάνουν τόσα καλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα
Τρώτε σαρδέλες για να έχετε υγεία
Μια σωστή διατροφή με 2 φορές την βδομάδα τουλάχιστο σαρδέλες σε συνδυασμό με την γυμναστική σας και θα είστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ