«Τα αρχεία της Τουρκίας, που είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έχουν τεκμήρια για την ιστορική αλήθεια μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα της 21ης Ιουνίου 2016.
«Στη χώρα μας τα αρχεία αυτά δεν έχουν ερευνηθεί» γράφει ο συντάκτης του άρθρου και διευκρινίζει «δεν είχαμε ανθρώπους που να γνωρίζουν τα τουρκικά με την αραβική τους γραφή, πριν εισαγάγουν το λατινικό αλφάβητο».
Το 1993, ο βοηθός αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Κουρμάι Μπασκανλιγί μαζί με τον στρατηγό Οζνάλ Ερντογάν, κυκλοφόρησαν στην Άγκυρα ένα βιβλίο με τίτλο «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική».
Σε αυτό το βιβλίο των 81 σελίδων αναφέρεται μέρος των οθωμανικών αρχείων για τη Μακεδονία στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με πίνακες και γραφήματα για τον αριθμό των κατοίκων, το έδαφος και την απογραφή του 1904, όπου φαίνονται τα έθνη που ζούσαν στη γεωγραφική Μακεδονία και τον αΡιθμό του κάθε έθνους ξεχωριστά.
Οι συγγραφείς του βιβλίου «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική» (συνεχίζει το δημοσίευμα) μιλά για τη γενοκτονία των Ψευδομακεδόνων από το 1913 έως το 1918 που είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνην του 1948 στη «Μακεδονία του Αιγαίου» από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα τουρκικά αρχεία, το τούρκικο Γενικό Επιτελείο έχει εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με τη μαζική έξοδο των Ψευδομακεδόνων (Βουλγάρων δηλαδή) από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, εκδιώχθηκαν δια της βίας στη Βουλγαρία.
Σύμφωνα, επίσης, με τα στοιχεία, κατά την περίοδο 1913- 1928 από τη Μακεδονία, 86.582 Ψευδομακεδόνες (Βούλγαροι) εγκαταστάθηκαν στη Βουλγαρία (τη μητέρα πατρίδα τους). Στα σπίτια τους εγκαταστάθηκαν Αιγύπτιοι, Εβραίοι και Βλάχοι (!!).
Μετά από αυτό, μπορούμε να πούμε ότι οι Ψευδομακεδόνες (Βούλγαροι) γνώρισαν την πρώτη έξοδο τους.
Κατά την εκδίωξή τους εφαρμόσθηκε βία και περίπου 8.000 Ψευδομακεδόνες (Βούλγαροι δηλαδή) εκτελέσθηκαν επειδή αντιτίθονταν στις διώξεις, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
—
The Hellenic Information Team
Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίουπαραγωγής