xOrisOria News

Σουβλάκι ανάλατο: 13% ΦΠΑ. Σουβλάκι αλατισμένο 23% ΦΠΑ!

1Τα παράλογα του ΦΠΑ και οι… τρελές πτήσεις με F16: τα δύο μεγάλα τρεντ του τουίτερ, που προκάλεσαν τρελό τρολάρισμα και πολύ γέλιο…

Σουβλάκι ανάλατο: 13% ΦΠΑ. Σουβλάκι αλατισμένο 23% ΦΠΑ.

Μας βλέπω δηλαδή οσονούπω όλους μας να κυκλοφορούμε μ’ ένα κάλας στην κωλότσεπη -να, ρε, πώς γεννιούνται οι ιδέες: θα τα παρατήσω όλα και θα πάω να πατεντάρω την αλατιέρα τσέπης.

Μεγάλα τεχνοκρατικά μυαλά αυτοί που το σκέφτηκαν αυτό, δεν μπορείς να πεις. Μιλάμε τώρα για επιστήμη, όχι μαλακίες. Πλήρωσε, σου λέει, ανάλατο σουβλάκι με 13% ΦΠΑ και μετά, άμα είσαι μάγκας, πήγαινε βούτα στη θάλασσα για να το φας. Καθότι άμα το θες νόστιμο, άρα αλατισμένο, να πληρώσεις το κάτι παραπάνω, κύριος, το νόστιμο κοστίζει, ο τζάμπας πέθανε.

Τι να πεις… Μας λέγανε κι εμάς οι παππούδες μας ότι περάσανε κατοχή και πείνα. Τι να πούμε κι εμείς, δηλαδή. Που σε καμιά εικοσαριά χρόνια θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα λέμε στα εγγόνια μας «Μια χαρά είσαστε εσείς, τι να πούμε κι εμείς που ’χουμε φάει ψωμί κι αλάτι με 23% ΦΠΑ».

Αντιληπτόν, βέβαια, ότι ο ΦΠΑ ήταν το τρεντ της ημέρας στο τουίτερ χθες. Το δεύτερο τρεντ ήταν η ειδησάρα που αναμεταδόθηκε από γνωστά έγκριτα ελληνικά Μέσα (που δεν πέφτουν ποτέ έξω) για τον Έλληνα πιλότο που προσγείωσε, λέει, ένα F16 στην Τουρκία, ήπιε έναν τούρκικο, πετάχτηκε μέχρι το παραδίπλα ΑΤΜ, σήκωσε όσο ρευστό σήκωνε η χλαίνη του κι επέστρεψε Ελλάδα κύριος (και κατά τι πλουσιότερος).

Κι αυτό το πράμα μεταδίδεται. Και αναμεταδίδεται. Και γίνεται είδηση. Και γίνεται και πιστευτή…

Μωρέ, καλά λένε τελικά ότι κάθε λαός έχει τους δημοσιογράφους που του αξίζει. Ντάξ’, τους πολιτικούς λέει, αλλά δε βαριέσαι, παρεμφερή τα επαγγέλματα -της διαπλοκής και τα δύο. Άλλωστε, εκτός από τους δημοσιογράφους (που τ’ ακούνε σε καθημερινή βάση) και οι πολιτικοί άκουσαν και χθες πάλι τα εξ αμάξης απ’ τους τουιτεράδες.

(Να δεις που τελικά, αν καταστραφεί η Ελλάδα, θα μείνει ένα τουίτερ και πέντ’ έξι τουιτεράδες και θα την ξαναχτίσουν απ’ την αρχή).

#o_tweeteras

Use Facebook to Comment on this Post