Είναι πολύ νόστιμο, αφράτο και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Το σερβίρεις αμέσως μόλις βγει από το φούρνο –αν θέλεις να είναι εντυπωσιακά…
φουσκωτό- αλλά και μετά, αφού πέσει ο όγκος του, είναι εξαιρετικά λαχταριστό!
Σουφλέ γιαουρτιού – Υλικά για 6 μερίδες
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 0%
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουτ. γλ. βανιλίνη ή τους σπόρους από ένα στικ βανίλιας
1/8 κουτ. γλ. κρεμόριο
Λίγο βούτυρο και ζάχαρη για να αλείψεις τα σκεύη
Πώς θα το φτιάξεις
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα ή μόνο κάτω θέρμανση). Βουτυρώνεις το εσωτερικό 6 πυρίμαχων μπολ, ρίχνεις ζάχαρη και τα γυρίζεις γύρω γύρω να κολλήσει παντού (αφαιρείς όση περισσεύει).
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις το γιαούρτι, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Σε άλλο μπολ, χτυπάς με το μίξερ το τα ασπράδια και το κρεμόριο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις τη ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτεις τη μαρέγκα στο μίγμα του γιαουρτιού σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας ανάλαφρα με μια κουτάλα. Μοιράζεις το μίγμα στα μπολάκια και ψήνεις για 15 λεπτά.
Σερβίρεις αμέσως (μετά από λίγη ώρα θα ξεφουσκώσει, αλλά παραμένει πολύ νόστιμο).
Use Facebook to Comment on this Post