Η πιο άμεσα συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα είναι η μυρωδιά των μελομακάρονων…
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη νόστιμη συνταγή και μη διστάσετε να ζητήσετε και τη βοήθεια των παιδιών σας και να τους χαρίσετε υπέροχες στιγμές, που θα θυμούνται για πάντα, φτιάχνοντας μαζί σπιτικά μελομακάρονα!
Υλικά
750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 ποτήρι λάδι
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1/2 κουτάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι μέλι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σιροπιού). Όταν ανακατευτούν καλά, τα πλάθετε και τα ψήνετε σε μεγάλα ταψιά (θα χρειαστούν δύο μεγάλα), σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα. Αφού ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν.
Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι γύρω στο πεντάλεπτο και περιχύστε με το σιρόπι μέσα στα ταψιά τα μελομακάρονα. Τέλος, αν επιθυμείτε ρίξτε από πάνω λίγο τριμμένο καρύδι.