Για 1 περίπου κιλό παγωτό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
μία πρέζα αλάτι
2 κούπες γάλα πλήρες
1 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
κρόκος από ένα αβγό
2 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
Η εκτέλεση:
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το αλάτι. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα τρία υλικά και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο παχύρευστο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο. Στη συνέχεια παίρνουμε μία κούπα από το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει στην κατσαρόλα και το προσθέτουμε στο μπολ με το χτυπημένο κρόκο. Ανακατεύουμε καλά τον κρόκο με το μείγμα και έπειτα τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας πολύ, πολύ καλά. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα το απόσταγμα της βανίλιας.
Αφήστε έξω για μία ώρα να πάρει θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το κλείνουμε με μεμβράνη. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8 – 10 ώρες μέχρι να παγώσει.
post4life.gr
Use Facebook to Comment on this Post