Συστατικά:
1 κουταλιά της σούπας Αλθαία ρίζα
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
250 ml νερό
1 φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου ή 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Βάλτε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε καθαρό σιρόπι σφενδάμου (ή καστανή ζάχαρη). Προθερμάνετε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά (ή αν χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη, προθερμάνετέ την σε μέτρια φωτιά και αφήστε τη μέχρι να λιώσει). Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώστε τη φωτιά. Μετά από 15 λεπτά βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίξτε τη.
Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας από το σιρόπι 3 φορές την ημέρα. Να το παίρνετε μέχρι να νιώσετε καλύτερα και να σας φύγει ο βήχας. Διατηρήστε το σιρόπι στο ψυγείο σας.
Προσοχή: Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε συνταγή. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις
H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔIABAΣTE TOYΣ OPOYΣ XPHΣHΣ