ημέρα ή για ένα απλό μεσημεριανό της Κυριακής! Απαλή γεύση από τη σάλτσα ντομάτας και την παρμεζάνα, ένα χορταστικό και απολαυστικό πιάτο και για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς… ζυμαρικά.
Υλικά για 4 άτομα
4 μεσαία φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100-150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Για τη σάλτσα ντομάτας
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες
450 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. πάπρικα καφτερή
2-3 καυτερές πιπερίτσες
1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία σχετικά πηχτή σάλτσα.
Στο μεταξύ, σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλο. Τα γυρνάμε από όλες τις πλευρές να ψηθούν εντελώς. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια τα βάζουμε στη σάλτσα ντομάτα, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα αντηκολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 10-15 λεπτά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά με το κοτόπουλο ζεστά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα.