Η κατανάλωση οποιαδήποτε τροφής, συνήθως μειώνει την πείνα και προκαλεί το αίσθημα πληρότητας.
Το πόσο πλήρης όμως θα νιώθετε και για πόσο διάστημα ποικίλει ανάλογα με το είδος των τροφών. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες προκαλούν αίσθημα κορεσμού.
Αντίθετα, τροφές που δεν περιέχουν αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να σας ωθήσουν να πεινάσετε νωρίτερα.
Δείτε τέσσερις τροφές που ανοίγουν την όρεξη…
Πολύσπορο ψωμί
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και πιο επεξεργασμένο σε σχέση με άλλα ψωμιά ολικής άλεσης που φτιάχνονται από ένα είδος δημητριακών (βρώμη, κινόα κλπ.). Είναι επίσης φτωχό σε λιπαρά και πρωτεΐνες.
Ασπράδια αυγού
Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά. Προτιμήστε τα ολόκληρα αυγά, καθώς ο κρόκος τους περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως η λουτεΐνη και σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του άσπρου μέρους του αυγού αποτελούν πλήρη τροφή.
Χυμοί φρούτων
Περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, αλλά καθόλου πρωτεΐνες και λιπαρά. Παρότι κάποιοι συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί ισχυρίζονται ότι περιέχουν 3-4 μερίδες φρούτα και λαχανικά, όταν τους καταναλώσει κάποιος διαπιστώνει ότι δεν χορταίνει, όπως εάν τα κατανάλωνε στην αρχική τους μορφή.
Κράκερ ολικής άλεσης
Όπως συμβαίνει με το ψωμί ολικής αλέσεως, τα κράκερ ολικής αλέσεως προσφέρουν φυτικές ίνες, αλλά παίρνετε κυρίως υδατάνθρακες και όχι πρωτεΐνη ή λιπαρά. Έτσι δεν θα αισθάνεστε χορτάτοι. Συνδυάστε τα με κάτι λιπαρό όπως φιστικοβούτυρο ή λίγο τυρί.
Use Facebook to Comment on this Post