Ικανοποιούν κάθε… πανάκριβη γευστική επιθυμία των πελατών τους
Ο σεφ Frank Tujague συμπεριέλαβε το πιο ακριβό μπέιγκελ της Νέας Υόρκης στο μενού του ξενοδοχείου The Westin New York στην περίφημη Times Square. Το μπέιγκελ αποτελείται από κρέμα τυριού με λευκή τρούφα και λίγα φύλλα βρώσιμου χρυσού… για χρώμα και γεύση πολλών καρατίων.
2. Παγωμένη σοκολάτα 25.000 δολαρίων στο Serendipity 3
Το εστιατόριο Serendipity 3 της Νέας Υόρκης αποκάλυψε την… πολυτελέστατη και πανάκριβη σοκολατένια επιλογή για επιδόρπιο «Frrrozen Haute Chocolate», η οποία θα αφαιρέσει από το λογαριασμό σας 25.000 δολάρια.
Το επιδόρπιο φτιάχνεται από 28 εξωτικά είδη κακάο, 14 από τα οποία είναι από τα πιο σπάνια στον κόσμο και περιέχει την πιο ακριβή τρούφα στον κόσμο (Madeline au Truffle). Επίσης, «στολίζεται» με 5 γραμμάρια βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων και τρώγεται με ένα κουτάλι-κόσμημα αξίας 14.000 δολαρίων. Συνοδεύεται ακόμη από ένα διαμαντένιο μπρασελέ… το οποίο μπορεί να βρει κανείς στον πάτο του μπολ, αφού απολαύσει το γλυκό του. Το κουτάλι και το μπρασελέ… μένουν φυσικά με τον πελάτη.
3. Η ομελέτα των 1.000 δολαρίων στο Le Perker Meridien
Το Le Parker Meridien της Νέας Υόρκης και το Parker Palm Springs προσφέρουν στους εκλεκτούς πελάτες τους την ομελέτα με το όνομα «Zillion Dollar Frittata»: την πιο ακριβή ομελέτα στον κόσμο.
Στοιχίζει 1.000 δολάρια και φτιάχνεται από έξι αυγά, αστακό και χαβιάρι Sevruga.
4. Το μαρτίνι των 10.000 δολαρίων στο Algonquin Hotel
Παραγγείλετε το μαρτίνι σας… όχι με ελιά, αλλά με… ένα διαμάντι. Μπορείτε να το βρείτε στο ξενοδοχείο Algonquin Hotel της Νέας Υόρκης, αλλά φροντίστε να έχετε κάνει την παραγγελία σας 72 ώρες πιο νωρίς.
Από το 2004 που μπήκε στο μενού, έχουν γίνει αρκετές παραγγελίες… για ξεχωριστές προτάσεις γάμου και δώρα επετείων.
5. Το μπέργκερ των 5.000 δολαρίων στο The Mandalay Bay Resort & CASINO
Ο σεφ Hubert Keller δημιούργησε το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο, το οποίο στοιχίζει 5.000 δολάρια. Φτιάχνεται από βόειο κρέας Wagyu, τρούφα και φουά γκρα και σερβίρεται μέσα σε ψωμάκι μπριός. Περιλαμβάνει ακόμη καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητά μανιτάρια και φυσικά, συνοδεύεται από τσιπς.
Το μενού συνοδεύεται ιδανικά με ένα μπουκάλι κρασί Chateau Petrus του 1996, το οποίο κοστίζει 2.500 δολάρια, αλλά μην ανησυχείτε… στο τέλος μπορείτε να κρατήσετε τα ποτήρια του κρασιού, χωρίς επιπλέον κόστος (!).
Πηγη newsbeast
Use Facebook to Comment on this Post