Οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ με… βοήθεια από βουλευτές της κεντροαριστεράς (Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης) και της κεντροδεξιάς (Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος) αποφάσισαν ότι το σλαβο-αλβανικό μόρφωμα των Σκοπίων, δικαιούνται να λέγονται «Βόρεια Μακεδονία», οι κάτοικοί του, σλαβικής και αλβανικής καταγωγής, ότι είναι «Μακεδονες» και η γλώσσα τους, ένα σλαβικό ιδίωμα, ότι είναι η… «μακεδονική»!
Πρόκειται για την μεγαλύτερη εθνική ήττα από το 1922, η οποία γίνεται μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ίτι δεν κρίθηκε στα πεδία των μαχών, αλλά στα βρώμικα παρασκήνια των συνομιλιών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ανθρώπους του Σόρος και βέβαια, τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.
Η ήττα, είναι ακόμα μεγαλύτερη και από αυτή του 1974 στην Κύπρο, δεδομένου ότι απωλέστηκε με την δική μας συγκατάθεση κάτι πολύ μεγαλύτερο από την προσωρινή απώλεια εδάφους: Απωλέστηκαν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα 2500 ετών!
Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλη την Βόρειο Ελλάδα και πλέον η χώρα εισέρχεται σε μία καθοδική τροχιά εθνικής έκλειψης.
Ολα συνέπεια των Μνημονίων, που έφεραν στην εξουσία την ακροαριστερή κυβέρνηση, η οποία χωρίς καμία εθνική συνείδηση, απλά προχώρησε στο deal με τον Σόρος, όπως ο ίδιος ο πρώην συνεταίρος του Α.Τσίπρα, Π.Καμμένος, παραδέχθηκε και κατήγγειλε (καθυστερημένα…).
Να σημειώσουμε ότι «Όχι» ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ.
Ενταση προκλήθηκε μετά την ψήφο του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση της ΧΑ και όταν ακούστηκε το όνομά του φώναξε «Όχι στην προδοσία».
Η ψήφος είπε ο Νίκος Βούτσης, θεωρείται άκυρη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα του Ηλία Κασιδιάρη.
Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να επιστρέψει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Μπαρμπαρούσης και να δηλώσει «όχι», προκειμένου να προσμετρηθεί η ψήφος του.
Στη συνέχεια, όταν ήρθε η σειρά του να ψηφίσει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης ύψωσε πανό στη Βουλή. Ο Νίκος Βούτσης τον κάλεσε να κατεβάσει το πανό και να ψηφίσει- η ψήφος του ήταν «όχι».