για 1 κιλό κιμά είναι:
– 1 αυγό
– 150 γρ. μπαγιάτικο (μουλιασμένο) ψωμί
– 1/3 φλ. γάλα 3.5% λιπαρά
– 2 1/2 κ.γ αλάτι
– 1 κ.γ πιπέρι
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή λιγότερο, ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλεις)
– 1 1/2 κ.σ Worcestershire sauce (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)
– 2 κ.σ κέτσαπ
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
– λίγο θυμάρι ή ρίγανη
– 3 κ.σ λάδι
Εκτέλεση
1. Μούλιασε το ψωμί στο γάλα και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χτύπα το αυγό με ένα πιρούνι (για να αφρατέψει), ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ, το ξύσμα, τη sauce, το θυμάρι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
3. Σε ένα τηγάνι σώταρε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίξε το μείγμα στο άλλο με το αυγό.
4. Άνοιξε τον κιμά σε ένα ταψάκι (πλάσε τον λίγο με τα χέρια για να μαλακώσει και να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια), ρίξε το μείγμα και το μουλιασμένο ψωμί.
5. Ψήσε τα μπιφτέκια για 30 λεπτά στους 180 και στο πάνω κάτω και για άλλα 10 στο γκριλ.