Παρά τους αμέτρητους προφανείς κινδύνους, οι ορειβάτες συνεχίζουν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Περνούν μάλιστα τόσο συχνά δίπλα από τα πτώματα ανθρώπων που τους έχουν βγάλει ψευδώνυμα και τα χρησιμοποιούν ως δείκτες μονοπατιών.
Το πτώμα του “Green Boots”, Ινδού ορειβάτη που πέθανε το 1996 που πιστεύεται ότι είναι του Tsewang Paljor, βρίσκεται κοντά σε μια σπηλιά που όλοι οι ορειβάτες πρέπει να περάσουν στον δρόμο τους προς την κορυφή. Αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για να μετρούν οι ορειβάτες πόσο κοντά βρίσκονται στην κορυφή. Ο Ινδός ορειβάτης πέθανε όταν χωρίστηκε από την ομάδα του. Αναζήτησε καταφύγιο σε μια προεξοχή αλλά δεν τα κατάφερε. Καθόταν στο κρύο μέχρι που πέθανε.
Το 2006, ο Άγγλος ορειβάτης David Sharp πέθανε στο ίδιο σημείο. Σταμάτησε στο περίφημο σήμερα σπήλαιο του “Green Boots” για να ξεκουραστεί. Το σώμα του πάγωσε τελικά στη θέση του. Ήταν αδύνατο να κινηθεί, αλλά ήταν ζωντανός. Πάνω από 40 ορειβάτες πέρασαν από δίπλα του ενώ πέθαινε, με πολλούς πιθανότατα να τον προσπέρασαν πιστεύοντας ότι ήταν ήδη νεκρός. Κάποιοι συνειδητοποίησαν πολύ αργά ότι ήταν ακόμα ζωντανός και προσπάθησαν να του δώσουν οξυγόνο. Ήταν όμως πολύ αργά.
Η Francys Arsentiev ήταν η πρώτη Αμερικανίδα που έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ χωρίς τη βοήθεια οξυγόνου το 1998. Οι ορειβάτες ωστόσο δεν αναγνωρίζουν ως επιτυχημένη την προσπάθειά της επειδή δεν κατάφερε ποτέ να κατέβει. Μετά από μια δύσκολη νύχτα, ο σύζυγός της και ένας άλλος ορειβάτης συνειδητοποίησαν πως έλειπε. Παρά τους κινδύνους γύρισε να βρει τη γυναίκα του. Στον δρόμο της επιστροφής συνάντησε μια ομάδα ορειβατών από το Ουζμπεκιστάν που του είπαν ότι προσπάθησαν να τη σώσουν αλλά έπρεπε να την εγκαταλείψουν όταν τελείωνε το οξυγόνο τους. Την επόμενη μέρα δύο άλλοι ορειβάτες βρήκαν τη Francys ακόμα ζωντανή αλλά σε πολύ κακή κατάσταση για να μετακινηθεί. Τα σύνεργα του άντρα της ήταν κοντά αλλά ο ίδιος είχε εξαφανιστεί. Η Francys πέθανε στο σημείο που την άφησαν οι δύο ορειβάτες. Την επόμενη χρονιά λύθηκε το μυστήριο απουσίας του άντρα της. Είχε πεθάνει και αυτός.