100 γρ. μπισκότα αμαρέτι (ή μπισκότα digestive)
85 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα φετούλες
85 γρ. βούτυρο λιωμένο
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
750 γρ. μασκαρπόνε
2 αβγά
1 λεμόνι ξύσμα
1 πορτοκάλι ξύσμα
250 γρ. μέλι (εξαιρετική επιλογή μέλι ανθέων)
φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα πιέζουμε στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας 23 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για περίπου 10 λεπτά να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα τη φορά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού αναμειγνύουμε και προσθέτουμε το μέλι κρατώντας 3 κ.σ. για αργότερα.
Απλώνουμε το μείγμα στη βάση με τα μπισκότα και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθεί.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το σερβίρουμε περιχύνοντας με το υπόλοιπο μέλι, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φρέσκα φρούτα σε φετούλες.
Σημείωση: Διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες.