Η βελουδένια φάβα είναι έτοιμη σε 30′. Απογειώνουμε τη γεύση με σαρδέλες του…
κουτιού, ελιές, κάππαρη και μπρουσκέτες με ελαιόλαδο και ξερό θυμάρι.
Υλικά
250 γρ. κόκκινες φακές
1 μέτριο καρότο, χοντροτριμμένο
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο με το τζίντζερ για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τις φακές και 400 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, να πιουν το νερό και να αρχίσουν να διαλύονται. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Λιώνουμε τις φακές ανακατεύοντας έντονα με την κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια χοντροθρυμματισμένη κρέμα. Αδειάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη φάβα. Συνοδεύουμε τη φάβα με σαρδέλες του κουτιού, ελιές, κάππαρη και μπρουσκέτες με ελαιόλαδο και ξερό θυμάρι.