Επειδή, λοιπόν, την τηγανητή πατάτα πολλοί αγάπησαν, αλλά τις θερμίδες που σου δίνει ουδείς, αναγνώστρια μας (γεια σου Μαρία Τζίμα) μοιράστηκε το εξής μυστικό μαζί μας, αφού πρώτα μας έκανε και το σωστό το teasing: “το ξέρεις ότι υπάρχει τρόπος ψησίματος της πατάτας ώστε να πετύχεις τη γεύση της χωρίς τις αμαρτωλές θερμίδες;”
Ορίστε λοιπόν ο τρόπος:
Κόβουμε τις πατάτες (ιδανικά σε σχήμα ροδέλα). Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και είτε το λαδώνουμε ελαφρώς στην επιφάνεια για να μην κολλήσουν, είτε τοποθετούμε λαδόκολλα (το προτείνω!). Στη συνέχεια ραντίζουμε με λάδι ελαφρώς τις πατάτες, αφού έχουν στραγγίξει καλά ό,τι νερά είχαν από το πλύσιμο. Βάζουμε αλάτι, ρίγανη (προαιρετικό), τις βάζουμε στο φούρνο στον αέρα και καλη σου όρεξη!
Έξτρα συμβουλή: τις βάζουμε απλωτές και να μην ακουμπάει η μία στην άλλη. Το πάχος της πατάτας το επιλέγουμε ανάλογα με τα γούστα μας (όσο πιο λεπτή, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί) και ρίχνουμε μια ματιά – μην σου αρπάξουν!