xOrisOria News

Φώφη Γεννηματά: Πρώτο βήμα για την ανατροπή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εν μέσω των «αντίρροπων» μηνυμάτων της προσπάθειας συσπείρωσης, αλλά και των διαφωνιών στο εσωτερικό του, το Κίνημα Αλλαγής εισήλθε και επίσημα χθες στη μάχη των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, με την παρουσίαση των 42 υποψηφίων του, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Από το βασικό σύνθημα της χθεσινής εκδήλωσης, «Στείλε μήνυμα αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα», προκύπτει το προφανές συμπέρασμα ότι εκτός του ευρωπαϊκού πεδίου, όπου έχει τεθεί ως στόχος «το “φρένο” στις πολιτικές λιτότητας και στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της Ακροδεξιάς», η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί τις ευρωκάλπες και μια άτυπη σφυγμομέτρηση για τη δυναμική του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, η ηγεσία επένδυσε και σε ένα ιδιαίτερα ισχυρό ψηφοδέλτιο, με ονόματα όπως οι νυν ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, αλλά και οι κ. Γιώργος Καμίνης και Νίκος Παπανδρέου.

Ο πήχυς των προσδοκιών έχει τεθεί ψηλά, με κομματικά στελέχη να τονίζουν στην «Κ» ότι είναι εφικτό ένα διψήφιο ποσοστό, που, όπως εκτιμάται, θα είναι ικανό να αναδιαμορφώσει τον πολιτικό χάρτη της χώρας και να προσδώσει στο ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες εξελίξεις.

Στη χθεσινή ομιλία της, άλλωστε, η κ. Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε εκ νέου τόσο στη «Δεξιά» της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στη «νέα Δεξιά» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για «ψηφοδέλτιο νίκης που συνδυάζει την ανανέωση και την εμπειρία, αποτελώντας το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το κλίμα που επικράτησε το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή προκάλεσε προβληματισμό, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την περίπλοκη «συμβίωση» τάσεων και απόψεων στο εσωτερικό του Κινήματος. Η πρωτιά του «ανεξάρτητου» κ. Γιώργου Καμίνη στην ψηφοφορία για το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά και το γεγονός ότι εξελέγησαν σε αυτό στελέχη προερχόμενα από το ΚΙΔΗΣΟ, τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι ικανοποίησαν την επιθυμία για «συλλογική» εκπροσώπηση στο κορυφαίο εκτελεστικό όργανο. Ωστόσο, η έντονη διαμάχη μεταξύ της πλειοψηφίας και της πλευράς Ανδρουλάκη για το ποσοστό σταυροδοσίας αποτέλεσε σίγουρα μια «παραφωνία» στο κλίμα ενότητας που επιχειρείται να καλλιεργηθεί.

Οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε κοινή πρόταση, με αποτέλεσμα ο κ. Ανδρουλάκης, που αριθμεί περίπου 100 στελέχη της επιρροής του στην Κ.Ε., να μη θέσει υποψηφιότητα και τελικά να εκλεγεί στο 21μελές Πολιτικό Συμβούλιο μόνο ένα εξ αυτών, ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος. Παράλληλα, εκτιμάται ότι τα 102 λευκά ψηφοδέλτια (από τα 270 συνολικά) που έπεσαν στην κάλπη της εκλογής του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, συνδέονται με την προηγηθείσα αντιπαράθεση.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post