Η ημέρα του πολυπόθητου σουβλίσματος του οβελία πλησιάζει και όλα θα πρέπει να είναι τέλεια για το πολυαναμενόμενο τσιμπούσι της Κυριακής του Πάσχα. Καλεσμένοι; Τσεκ. Νησιώτικα στο Cd player; Τσεκ. Σαλάτες; Τσεκ. Ορεκτικά; Τσεκ και αυτά. …
Τι γίνεται όμως όταν φτάνουμε στο δια ταύτα, δηλαδή το σούβλισμα και τη προετοιμασία του αρνιού αυτή καθ’ εαυτή; Σε αυτήν την περίπτωση, σίγουρα θα χρειαστείτε τις συμβουλές κάποιου ειδικού. Ή απλά να λάβετε υπ’ όψη τα παρακάτω tips. Στην προετοιμασία * Μην τσιγκουνευτείτε το σύρμα με το οποίο θα δέσετε το αρνί πάνω στη σούβλα. Mπορεί να χρειαστεί πέρα από το δέσιμο του αρνιού και ως βοήθημα για την δημιουργία νάρθηκα σε περίπτωση που σπάσει ή «κλωτσήσει» κάποια βίδα.
* Ελέγξτε αν οι «πεταλούδες», τα παξιμάδια δηλαδή με τα οποία θα στερεώσετε το αρνί πάνω στη σούβλα σφίγγουν καλά για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
* Κατά την διάρκεια του εξωτερικού αλατοπιπερώματος του οβελία, φροντίστε να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα από το μείγμα στο λαιμό και στο κεφάλι, καθώς αυτά τα σημεία είναι τα πιο «ευπαθή» κατά το σφάξιμο με αποτέλεσμα να μυρίζουν περισσότερο.
* Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε μικρές τομές ανάμεσα στα κόκκαλα της σπάλας και στα μπούτια και να παραχώσετε με το δάχτυλό σας έξτρα καρυκεύματα, καλύπτοντάς τα μετά με ένα κομμάτι λίπος ή μπόλια. Μπορείτε, επίσης, να φυτέψετε και μερικές σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση σε αυτά τα σημεία, για ακόμα περισσότερο άρωμα.
* Έχει μεγάλη σημασία το «στρίψιμο» του κεφαλιού σε γωνία 90 μοιρών με το λαιμό, ενώ περνάμε τη σούβλα στον οβελία. Το «στρίψιμο» αυτό επιτυγχάνει μικρότερο μήκος πάνω στην σούβλα άρα μικρότερο σκόρπισμα στην φωτιά και καλύτερο κουμάντο με τα στηρίγματα στο κεντράρισμα του αρνιού πάνω στην εστία.
Πηγή: in2life
Use Facebook to Comment on this Post