Ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις 15.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, για τις οποίες…
είχε συμφωνήσει με την τρόικα μέσω του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής το Μάρτιο του 2012, απέστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Αναφερόμενος στο φιάσκο της εργασιακής εφεδρείας, ο Ολι Ρεν αναφέρει στην επιστολή του ότι ελάχιστοι υπάλληλοι πήραν το δρόμο της απόλυσης. «Εξ όσων γνωρίζουμε, πολύ λίγοι εργαζόμενοι (λιγότεροι από 100) έχουν τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία (όπως ήταν γνωστή) και μικρός αριθμός προσωπικού από καταργηθέντες/συγχωνευόμενους δημόσιους φορείς έχει μεταφερθεί σε άλλους φορείς του Δημοσίου», είπε.
Η αναφορά του Ολι Ρεν, έρχεται λίγο μόλις καιρό μετά το non paper της τρόικας, το οποίο εστάλη στην κυβέρνηση και με το οποίο ζητούσε να δρομολογηθεί διαδικασία απολύσεων στο Δημόσιο για χιλιάδες υπαλλήλους, αντιδρώντας στις συνεχείς παλινωδίες και αρνήσεις της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με ό,τι είχε συμφωνηθεί.
Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Ολι Ρεν αναφέρει ότι η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, θα πρέπει να είναι στοχευμένη και όχι οριζόντια, απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και προκρίνοντας την αξιολόγηση του προσωπικού, η οποία «επιτρέπει τις υποχρεωτικές απολύσεις».
Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του κ. Ρεν, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και ότι ο στόχος του περιορισμού του υπαλληλικού προσωπικού κατά 15.000 έως τα τέλη του 2015 έχει ήδη καλυφθεί με 80.000 αποχωρήσεις και αναμένεται να υπερκαλυφθεί, φτάνοντας τις 180.000 μέσω της κινητικότητας στο Δημόσιο, της αξιολόγησης 25.000 φέτος και της αναλογίας μία πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις.
Use Facebook to Comment on this Post