xOrisOria News

Στη Σαντορίνη το βραβείο του Καλύτερου Μικρού Ξενοδοχείου στον Κόσμο για το 2013

Η διάκριση προέρχεται από τη γνωστή διαδικτυακή πύλη τουριστικού περιεχομένου TripAdvisor και αφορά το ξενοδοχείο Anastasis Apartments στη Σαντορίνη. Πρόκειται για μία μικρή μονάδα με δέκα διαμερίσματα και σουίτες και μία απομονωμένη μοναδική βίλα, στις παρυφές του χωριού…

Ημεροβίγλι, ανάμεσα στα Φηρά και στην Οία. Η θέση του ξενοδοχείου, που λειτουργεί μία δεκαετία στην κορυφογραμμή των βράχων της Καλντέρας, προσφέρει συναρπαστική και απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και στο φημισμένο του ηλιοβασίλεμα.

Στην ιστοσελίδα της TripAdvisor είχαν αναρτηθεί μέχρι χθες 567 αξιολογήσεις πελατών του ξενοδοχείου. Οι 557 το χαρακτηρίζουν «εξαιρετικό», οι 8 «πολύ καλό», μία αξιολόγηση το κατατάσσει στον μέσο όρο και άλλη μία το θεωρεί «απαίσιο», επειδή απέχει πολύ με τα πόδια από τα επόμενα χωριά. Τα σχόλια των τουριστών είναι διθυραμβικά, με χαρακτηρισμούς όπως «Αξέχαστη εμπειρία», «Τέλεια διαμονή», «Πολύ ξεχωριστό», «Η είσοδος του παραδείσου» κ.ά.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, Βαγγέλης Αλεφραγκής και Δέσποινα Δαμίγου, πιστεύουν ότι το μυστικό της επιτυχίας τους είναι η ελληνική φιλοξενία και η δουλειά. Η ημέρα τους ξεκινά στις 7 το πρωί και συνεχίζεται έως τα μεσάνυχτα, ενώ απασχολούν δέκα άτομα προσωπικό, αν και η μονάδα διαθέτει μόνο δέκα δωμάτια και όχι εστιατόριο ή μπαρ.

Τα τελευταία χρόνια αυξάνει το ποσοστό των ξένων τουριστών, καθώς η Σαντορίνη αποτελεί έναν ακριβό προορισμό για πολλούς Ελληνες. Αρκετοί από αυτούς επιλέγουν το Anastasis Apartments, αφού διαπίστωσαν μέσα από την πύλη TripAdvisor ότι πρόκειται για ένα ήσυχο και απλό ξενοδοχείο, που απευθύνεται σε ζευγάρια και νέες οικογένειες. Ο συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, θέας και σεβασμού προς τον πελάτη που έρχεται από μακριά κάνει, σύμφωνα με τη Δέσποινα Δαμίγου, τη διαφορά. Αρκετοί από τους επισκέπτες του Anastasis Apartments είναι νεόνυμφα ζευγάρια, που επέλεξαν το ξενοδοχείο για το ταξίδι του μέλιτος και όχι μόνον δεν το μετάνιωσαν, αλλά οι περισσότεροι εκδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν και πάλι. Η μεγάλη γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών περιλαμβάνει ποικιλία αναζωογονητικών μασάζ ολιστικού και παραδοσιακού τύπου, ενώ στη διάθεση των τουριστών βρίσκεται μέχρι και… δανειστική βιβλιοθήκη.

Οι τιμές πόρτας, όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, είναι σχετικά τσιμπημένες για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς πρόκειται για μία μικρή, αλλά υψηλών προδιαγραφών μονάδα. Ετσι, η διανυκτέρευση σε δίκλινο διαμέρισμα κατά τη χαμηλή περίοδο τιμάται 198 ευρώ και στην υψηλή τουριστική περίοδο 255 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού και όλων των φόρων, εννοείται όμως ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Η διαδικτυακή πύλη TripAdvisor ανήκει στις μεγαλύτερες στον κόσμο, λειτουργεί από το 2000 και ξεχωρίζει για την υψηλή επισκεψιμότητά της. Βασίζεται στα σχόλια των επισκεπτών της με βάση τα οποία βαθμολογούνται τα τουριστικά καταλύματα και επηρεάζει σημαντικά τις επιλογές εκατομμυρίων τουριστών σε ετήσια βάση. Κατά καιρούς οι διαχειριστές της ιντερνετικής πύλης έχουν μηνύσει ορισμένα ξενοδοχεία, που έφτασαν στο σημείο να δωροδοκήσουν πελάτες τους για να αναρτήσουν θετικά σχόλια στην ιστοσελίδα TripAdvisor.

Πηγή: greekmoney.gr

Use Facebook to Comment on this Post