Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη η λίστα με τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση των πενήντα ειδικοτήτων τεχνικής εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες…
αποτελούν την «δεξαμενή» για τους 4.260 υπαλλήλους που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα στο πρώτο «κύμα» αυτής της διαδικασίας βάσει των όσων έχει συμφωνήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της Τρόικας.
Η διαπιστωτική πράξη που φέρει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και δημοσιεύθηκε από το alfavita.gr, προβλέπει ότι οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει:
α) να εκδώσουν, για τον κάθε εκπαιδευτικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα ατομική Διαπιστωτική Πράξη με ταυτόχρονη επικαιροποίηση της βάσης του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) με τα στοιχεία εκείνα των εκπαιδευτικών που τίθενται σε καθεστώς
διαθεσιμότητας (Αποδέσμευση των εκπαιδευτικών με την αιτιολογία «Θέση σε καθεστώς σε διαθεσιμότητας»),
β) να καταρτίσουν τους πίνακες των επόμενων μισθολογικών καταστάσεων με βάση τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα και την αποστολή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών(ΕΑΠ).
Την ίδια ώρα που το υπουργείο Παιδείας αναρτούσε στη Διαύγεια τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στο διαδίκτυο αναρτήθηκε και ο κατάλογος με τους εκπαιδευτικούς εκείνους που εξαιρούνται από αυτό το καθεστώς.
Πρόκειται για 302 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, μαζί με τους οποίους εξαιρέθηκαν και 25 καθηγητές στη Σιβιτανίδειο Σχολή.
Οι εξαιρέσεις αυτές προκύπτουν από τα όσα αναφέρονται σε περιπτώσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 82 του Ν.4172/2013 (Φ.Ε.Κ.167 τ.Α ΄/23-7-2013).
Πάντως, το 60% των 2.122 καθηγητών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, θα καλύψουν τα κενά στον τομέα της Υγείας, ενώ το υπόλοιπο 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά θα εργασθεί και ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας με σκοπό να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές των υπό κατάργηση ειδικοτήτων της Γ’ ΕΠΑΛ και της Β’ ΕΠΑΣ.
Use Facebook to Comment on this Post