«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ζητιάνος και αυτό που κάνω δεν έχει καμία σχέση με την επαιτεία. Τώρα, το αν θέλει να αφήσει κάποιος κάτι, αυτό είναι στη δική του οικονομική ευχέρεια, μα πάνω από όλα ευχαρίστηση» δηλώνει ο 24χρονος Λευτέρης στην εφημερίδα «Espresso».
«Είμαι θύμα της ανεργίας που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας και δεν ντρέπομαι να το πω. Αρχικά είχα σκεφτεί και είχα κάνει κάποιες κινήσεις να φύγω στο εξωτερικό. Είχα βρεθεί μάλιστα για λίγο διάστημα στη Γερμανία σε έναν θείο μου, αλλά τον απέλυσαν κι εκείνον από τη δουλειά κι έτσι χρειάστηκε να επιστρέψω» προσθέτει και διευκρινίζει:
«Μετά σκέφτηκα να φύγω για την Αυστραλία, αλλά λίγο οι γονείς μου, λίγο τα αδέλφια μου,με έπεισαν να μείνω κι έτσι άρχισαν να σκέφτομαι την επόμενη κίνησή μου. Αποφάσισα να στρέψω το βλέμμα μου στην ιστορία του τόπου μου και επηρεασμένος από τους νέους στο εξωτερικό, όπως στη Ρώμη και στη Μαδρίτη, που κάνουν κάτι ανάλογο ντυμένοι ως αρχαίοι Ρωμαίοι πολεμιστές είπα “γιατί όχι κι εγώ;”».
Ωστόσο, δεν διέθετε χρήματα ούτε καν για την αγορά της στολής, έτσι αποφάσισε ο ίδιος με τη βοήθεια του πατέρα του κι ενός φίλου του να κατασκευάσουν πανοπλία, δόρυ και ασπίδα. «Είναι όλη χειροποίητη, με τα περισσότερα εξαρτήματα από το Μοναστηράκι» εξομολογείται.
Μάλιστα, ο Λευτέρης, αρχικά είχε εξορμήσει στα κεντρικά σημεία της Αθήνας ως οπλίτης Μίλων, με σιέλ στολή, ωστόσο, αργότερα, «ειδικά από την ημέρα που έμαθα πως ο τουρισμός φέτος θα σπάσει όλα τα κοντέρ επισκεψιμότητας, πήρα την απόφαση να υποδυθώ τον βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης, που οι τουρίστες τον γνωρίζουν καλύτερα. Ετσι, αλλάξαμε τη στολή και έμαθα τα πάντα γύρω από τη ζωή και το σπουδαίο έργο του θαρραλέου βασιλιά».