Δε χρειάζονται καν ψήσιμο και είναι απόλυτα γευστικά για αυτό ετοιμάσου να μπεις στην κουζίνα…
Μπάρες καρύδας με επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά: 700γρ. τριμμένη καρύδα | 400γρ. ζαχαρούχο γάλα | 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη | 700γρ. σοκολάτα λιωμένη
Οδηγίες: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα, το ζαχαρούχο γάλα και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Στην συνέχεια στρώνουμε σε ένα ταψάκι και το παγώνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Για το τέλος βάζουμε λίγη τριμμένη καρύδα απο πάνω και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμη!
Τρουφάκια σοκολάτας
Υλικά: 1 συσκευασία κρέμα τυριού | 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη | 2 συσκευασίες μπισκότα Oreo | χρωματιστή τρούφα
Οδηγίες: Σε ένα μίξερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα Oreo και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Μαζί με τα μπισκότα αδειάζουμε στο μπολ τη ζάχαρη άχνη και ολόκληρη την συσκευασία με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και ρίχνουμε τρούφα ώστε να καλύψει το τρουφάκι. Τέλος στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Μπισκότα με βρώμη
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο | 2 φλιτζάνια ζάχαρη | 1/2 φλιτζάνι γάλα | 4 κουταλιές της σούπας κακάο | 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο | 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια | 3 – 3 1/2 φλιτζάνια βρώμη.
Οδηγίες: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το γάλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού για ένα λεπτό. Βάζουμε την βρώμη, το φυστικοβούτυρο και την βανίλια σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να ξεκουραστούν πριν τα παγώσουμε στο ψυγείο.
Use Facebook to Comment on this Post