O “YBΡΙΣΤΗΣ” ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ , “Ο ΓΕΡΟΓΑΙΔΑΡΑΚΟΣ”
Με αυτό το σατιρικό ύφος σχολιάζει το σοβαρό περιστατικό της προσαγωγής του στο αστυνομικό τμήμα την Κυριακή το μεσημέρι ο 30χρονος γεωπόνος Κωνσταντίνος Ρ. Επειδή, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τον εξύβρισε αποκαλώντας τον «γάιδαρο» στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.
«Πράγματι. Μπήκα στον χώρο της λίμνης και είδα τον Πάγκαλο να βγαίνει από το νερό. Φορούσε ένα μπλε μπουρνούζι. Μια αστεία εικόνα. Τον πλησίασα και, απευθυνόμενος και προς τους άλλους λουόμενους, του είπα: “Να κι ο Πάγκαλος, το γαϊδούρι, όπως τον αποκαλεί ο ελληνικός λαός, που έχει το θράσος να κάνει μπάνιο στη Βουλιαγμένη”. Στη συνέχεια ο αστυνομικός φρουρός του ειδοποίησε κατ’ εντολήν του πολιτικού την Αστυνομία λέγοντας στο τηλέφωνο: “Ελάτε στη λίμνη, υπάρχει σοβαρό συμβάν”. Επειτα από λίγη ώρα ήρθαν πέντε περιπολικά και δύο μηχανές της ομάδας Δίας για να συλλάβουν εμένα, έναν γεωπόνο του πανεπιστημίου, έναν αγανακτισμένο πολίτη» αναφέρει ο 30χρονος επιστήμονας.
«Ο Πάγκαλος έδωσε εντολή στον φρουρό του να πάει στο τμήμα και να μου υποβάλει μήνυση. Μου έκανε εντύπωση ότι κατά τον χρόνο της παραμονής μου εκεί οι αξιωματικοί γύρναγαν συνέχεια από γραφείο σε γραφείο και έκαναν συσκέψεις. Κάποια στιγμή απάντησαν στον φρουρό ότι μήνυση δεν μπορεί να γίνει γιατί πρέπει να έρθει να την καταθέσει ο ίδιος ο Πάγκαλος. Τους προειδοποίησα ότι, εάν μου κάνει μήνυση ο Πάγκαλος, θα του κάνω κι εγώ και τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Η μοναδική άσχημη εντύπωση ήταν η απάντηση των αστυνομικών ότι σε περίπτωση αυτόφωρης διαδικασίας θα πρέπει να τον αναζητήσουν. Μας κοροϊδεύουν; Ποιον να αναζητήσουν; Αφού ο φρουρός του ήταν δίπλα τους και ανά πάσα στιγμή ξέρουν πού είναι και ο πολιτικός».
Στον πρώην υπουργό ο 30χρονος γεωπόνος αφιέρωσε μέσω της «δημοκρατίας» τους στίχους του τραγουδιού του Κώστα Χατζή «Ο γερο-γαϊδαράκος» με την υποσημείωση ότι «πάει γάντι σε αυτόν τον πολιτικό».
«Κλαίει ο γερο-γαϊδαράκος / με παράπονο πολύ / γιατί άνθρωπο τον είπαν / και είν’ μεγάλη προσβολή.
Στα βαθιά τα γηρατειά του / άνθρωπο να τον ειπούνε… / πώς τη λέν’ τέτοια κουβέντα / δίχως να τον λυπηθούνε».