1. Μην τρώτε για 2
Πολλές γυναίκες κερδίζουν περισσότερο βάρος από το συνιστώμενο επειδή υπερεκτιμούν πόσες…
επιπλέον θερμίδες χρειάζονται, σύμφωνα με τη γυναικολόγο Laura Riley.Η αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας καθιστά πιο πιθανό να γεννήσετε νωρίτερα, να αναπτύξετε προεκλαμψία (η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρα νεογνά) ή να έχετε ένα μεγάλο μωρό (το οποίο κάνει την παράδοση πιο δύσκολη και για τους δυο σας).
Αν είχατε υγιές βάρος πριν από την εγκυμοσύνη, δεν θα χρειαστείτε επιπλέον θερμίδες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Επιπλέον 340 θερμίδες ημερησίως στο δεύτερο τρίμηνο και επιπλέον 450 θερμίδες ημερησίως στο τρίτο τρίμηνο είναι όλα όσα χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε την ανάπτυξη του μωρού σας.
Αυτό δεν είναι πολύ: Ένα μήλο με 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και λίγο αποβουτυρωμένο γάλα παρέχει περίπου 340 θερμίδες. Μια σαλάτα Caesar με λίγο ψωμί παρέχει περίπου 450 θερμίδες.
2. Μιλήστε με το γυναικολόγο σας πριν αρχίσετε ή σταματήσετε φάρμακα
Μόλις μάθετε ότι είστε έγκυος, ενημερώστε το γιατρό σας ώστε να μπορέσει να εξετάσει τα φάρμακά σας. Συζητήστε τους κινδύνους και τα οφέλη μαζί της προτού αποφασίσετε να σταματήσετε να παίρνετε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα. (Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε αυτή τη συζήτηση ακόμα και πριν αρχίσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε.)
Εκτός εάν ο γιατρός σας σας πει διαφορετικά, μην σταματήσετε ξαφνικά τη λήψη του φαρμάκου σας μόνοι σας, επειδή μερικά έχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όταν διακόπτονται απότομα. Για παράδειγμα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι η λήψη φαρμάκων κατά της αναισθησίας μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες, αλλά η μεγάλη κατάσχεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει σοβαρά εσάς και το μωρό σας.
Πολλά φάρμακα δεν είναι ασφαλή να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά μερικές φορές οι συνθήκες υψηλού κινδύνου που αντιμετωπίζουν έχουν πιο σοβαρές συνέπειες για το μωρό σας. «Για παράδειγμα, η διακοπή των αντικαταθλιπτικών απαιτεί κάποια σκέψη και συζήτηση», λέει η Riley. Αν και μερικές μελέτες έχουν συνδέσει την αντικαταθλιπτική χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με προβλήματα όπως η πρόωρη γέννηση και το χαμηλό βάρος γέννησης, άλλοι υποδηλώνουν ότι η κατάθλιψη που δεν έχει υποβληθεί σε θεραπεία μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη για το μωρό.
3. Βρείτε τον παιδίατρο σας όσο είστε έγκυος
Οι εξετάσεις του μωρού ξεκινούν αμέσως μόλις έρθει το μωρό σας, οπότε ξεκινήστε την αναζήτηση για το γιατρό του μωρού σας νωρίς στο τρίτο τρίμηνο για να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να βρείτε τον σωστό. «Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ψάξετε κάποιον του οποίου το πρόγραμμα λειτουργεί με το δικό σας, και που βρίσκεται στη γειτονιά σας», λέει ο γυναικολόγος Deepali Patni. «Επισκεφτείτε το γιατρό αρκετά, έτσι ώστε να είστε σίγουρη ότι σας κάνει να αισθάνεστε άνετα».
4. Πιστέψτε οτι «χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί!»
Οι απαιτήσεις της εργασίας, του σπιτιού και των άλλων παιδιών δεν μπορούν να σταματήσουν μόνο επειδή είστε έγκυος. Η παιδίατρος Alanna Levine συμβουλεύει τις έγκυους ασθενείς της να ζητούν από τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς τους κάθε βοήθεια που χρειάζονται, είτε πρόκειται για πλύσιμο ρούχων είτε για παροχή παιδικής μέριμνας.
Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις γυναίκες που έχουν ήδη παιδιά να ακολουθήσουν αυτή την πρόταση, λέει, αλλά είναι εξίσου σημαντικό. «Το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συνδεθεί με την πρόωρη γέννηση και το χαμηλό βάρος γέννησης», λέει η Levine.
Use Facebook to Comment on this Post