Τα ονόματα χρήστη και οι αριθμοί των τηλεφώνων 4,6 εκατ. χρηστών του Snapchat, μιας εφαρμογής πολύ δημοφιλούς, έκλεψαν και δημοσιοποίησαν στο internet χάκερς, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ένα σημαντικό ρήγμα στην ασφάλεια του δικτύου, σύμφωνα με το TechCrunch…
Τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής, μέσω της οποίας οι χρήστες μοιράζονται εφήμερα μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες ή βίντεο, δημοσιοποιήθηκαν προσωρινά στον ιστότοπο SnapchatDB.info, ο οποίος έκρυψε πάντως τα τελευταία ψηφία των τηλεφωνικών αριθμών, σύμφωνα με τον TechCrunch, ο οποίος ειδικεύεται σε ειδήσεις που αφορούν τις εταιρείες του Ίντερνετ.
Η πειρατεία αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την προειδοποίηση που διατυπώθηκε από την αυστραλιανή εταιρεία ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής Gibson Security για κενά στην εφαρμογή αυτή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χάκερ.
“Κίνητρό μας για να δημοσιεύσουμε (τα δεδομένα αυτά) ήταν να προσελκύσουμε την προσοχή του κοινού στο πρόβλημα αυτό και επίσης να ασκηθεί πίεση στο Snapchat για να καλύψει αυτό το κενό”, εξήγησε ο SnapchatDB, ο ιστότοπος των πειρατών η ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε, σε ανακοίνωσή του προς τον TechCrunch.
“Αντιλαμβανόμαστε πως οι νέες εταιρείες του Ίντερνετ έχουν περιορισμένους πόρους, αλλά η ασφάλεια και ο σεβασμός των ιδιωτικών δεδομένων πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα”, τονίζουν οι πειρατές.
Ο SnapchatDB υπογράμμισε πως “έκρυψε τα δύο τελευταία ψηφία των τηλεφωνικών αριθμών” για να περιορίσει τις επιπτώσεις από τη δημοσιοποίηση αυτή, αλλά προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται να δημοσιεύσει τα δεδομένα αυτά αλογόκριτα στο μέλλον.
Η εφαρμογή SnapChat δεν δημοσιοποίησε σήμερα το πρωί κάποια αντίδραση στην επίθεση αυτή.
Ο ιστότοπος SnapChat, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2011 από φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου του Στάνφορντ, έχει γίνει πολύ της μόδας προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δημοσιοποιούν φωτογραφίες ή βίντεο που αυτοκαταστρέφονται αφού τα δει ο παραλήπτης τους, προσφέροντας έτσι ένα αίσθημα εμπιστευτικότητας στις ανταλλαγές αυτές.
Η εταιρεία φέρεται ότι είχε αρνηθεί μια προσφορά εξαγοράς της από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο οποίος είχε εκτιμήσει την αξία της στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε κάνει γνωστό το Νοέμβριο η εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ.
Πηγή: www.skai.gr
Use Facebook to Comment on this Post