“Έφυγε” ο Ανδρέας Αναγνώστου στα 47 του…

Ένας καλός άνθρωπος και καλός συνάδελφος ο Ανδρέας Αναγνώστου έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία 47 ετών, αφήνοντας πίσω χήρα γυναίκα και μια ορφανή κόρη.

Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1966 στην Ηλιούπολη και από πολύ νωρίς έδειξε την αγάπη του για τη δημοσιογραφία, την οποία τίμησε με τον καλύτερο τρόπο. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Ανδρέας Αναγνώστου εντάχθηκε στην ομάδα των ρεπόρτερ της «Απογευματινής».

Οι ικανότητές του και ο άμεσος λόγος του ανέδειξαν τον Αναγνώστου, στον οποίο ανατέθηκε το…
πειραϊκό και το ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Λίγο καιρό αργότερα προσλήφθηκε και από το “Mega Channel” με το ίδιο αντικείμενο.

Διακρίθηκε για τις έρευνες που έκανε σχετικά με τα κυκλώματα στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων στο λιμάνι του Πειραιά, στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Κάποια στιγμή αντιλαμβανόμενος ότι τα όρια στην ελληνική δημοσιογραφία είναι πολύ στενά και το παιχνίδι στημένο στην “αριστερή” πλευρά του γηπέδου στην οποία ποτέ δεν ανήκε, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο ταξίδι και να πάει να εργαστεί στις ΗΠΑ, πάντα ως δημοσιογράφος. “Λένε ότι όποιος πετυχαίνει εκεί, πετυχαίνει παντού” έλεγε την παραμονη της αναχώρησής του με όνειρα και φιλοδοξίες, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Τελικά οι ΗΠΑ και η Νέα Υόρκη δεν ήταν αυτό που ζητούσε στη ζωή του. Επέστρεψε περίπου δύο χρόνια μετά και άρχισε να εργάζεται πάλι στην Απογευματινή, όπου έμεινε μέχρι τέλους της εφημερίδας.

Μετά το κλείσιμο της εξέδωσε την τοπική εφημερίδα «Τα Νέα της Ηλιούπολης» και δημιούργησε την ιστοσελίδα “AtticaPress”. Πάντοτε παρακολουθούσε τις εξελίξεις και ήταν ιδιαίτερα διακριτικός σε όλα.

Ένας καλός άνθρωπος, επαναλαμβάνουμε, με ευθύ λόγο και “καθαρή” κουβέντα, από αυτούς που δεν υπάρχουν σήμερα…

Πηγή: defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *