xOrisOria News

Μία γυναίκα και ένας άνδρας ήταν μαζί με τους 4 πριν τη ληστεία

«Φύλλο και φτερό» κάνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου οι ειδικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας δύο δωμάτια ξενοδοχείου στο Βόλο, όπου διέμειναν στις 30 και 31 Ιανουαρίου έξι μέλη της ομάδας που διέπραξε τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης…

Μετά από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι διαφυγόντες της ληστείας κινούνταν στην περιοχή του Βόλου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δυο τρίκλινα τα οποία νοικιάστηκαν με πλαστή ταυτότητα που είχε βρεθεί στη γιάφκα του Χαλανδρίου.
Ενα από τα δύο άτομα που δεν έχουν συλληφθεί, όπως προκύπτει, είναι γυναίκα, τα ίχνη των οποίων αναζητούν οι διωκτικές Αρχές.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άτομα που νοίκιασαν τα δωμάτια είχαν μαζί τους τσάντες και σακίδια τα οποία πιθανολογείται ότι περιείχαν οπλισμό. Οι αστυνομικοί ερευνούν τα δωμάτια προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα και ίχνη DNA.
Η ομάδα φέρεται να έπαιρνε ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα προστασίας στις επικοινωνίες της, καθώς στη διαδρομή τους από την Αθήνα στο Βόλο και τελικά στο Βελβεντό χρησιμοποίησαν πάνω από 20 κινητά τηλέφωνα.
Οι αριθμοί που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας ήταν τρεις και ενεργοποιήθηκαν μόλις δύο ημέρες πριν.
Παρουσίασε νέα στοιχεία η ΕΛ.ΑΣ.
Όσον αφορά τους τέσσερις που έχουν ήδη συλληφθεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η ΕΛΑΣ παρουσίασε χθες το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το οποίο τα τραύματα των τεσσάρων συλληφθέντων είναι αποτέλεσμα της συμπλοκής με τους αστυνομικούς κατά την επιχείρηση σύλληψής τους.
Προς επίρρωση του πορίσματος, η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης, ώστε να αποδείξει ότι χτυπήθηκαν όταν αντιστάθηκαν στην σύλληψή τους και όχι κατά τη διάρκεια κράτησης τους.

Πηγή: ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post