Οι στρατηγικές είναι εύκολο να εφαρμοστούν και είναι οι εξής 5:
1.Μίκρυνε τη μερίδα του κρέατος και αντικατέστησε με λαχανικά. Δεν είναι απαραίτητο στο βραδινό πιάτο σου να βρίσκεται ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, για παράδειγμα. Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε περισσότερο από το διπλάσιο της ποσότητας πρωτεΐνης που πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας.
2.Μείωσε τα περιττά λάδια. To βράσιμο ή το ψήσιμο στη σχάρα είναι οι καλύτεροι τρόποι μαγειρέματος που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το λάδι.
3.Βρες τα δικά σου υποκατάστατα dressing. Δεν χρειάζεται να συνοδεύεις τα πιάτα σου με μαγιονέζα, που είναι έξτρα παχυντική, αλλά μπορείς να προτιμήσεις μουστάρδα ή σος από γιαούρτι.
4.Δώσε γεύση με υγιεινούς τρόπους. Απόφυγε να προσθέτεις στις συνταγές σου βούτυρο, αλάτι, λάδι, μπέικον ή αλλαντικά και δώσε γεύση προσθέτοντας βότανα, μπαχαρικά, σκόρδο ή κρεμμύδι.
5.Περιόρισε τις ποσότητες τυριού στα πιάτα σου.