xOrisOria News

Κλειδώνει» στις 50.000 το αφορολόγητο των ακινήτων

Στο ύψος των 50.000 ευρώ φαίνεται ότι «κλειδώνει» τελικά το αφορολόγητο όριο, πέραν του οποίου θα επιβάλλεται ο νέος ενιαίος φόρος των ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος που καταβάλλεται σήμερα μέσω των …..
λογαριασμών της ΔΕΗ και το ΦΑΠ.

Οι συντελεστές του νέου φόρου, ο οποίος θα επιβληθεί από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτος και θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα είναι, εκτός απροόπτου, το Σεπτέμβριο, θα κυμαίνονται από 0,1% έως και 2%, για ακίνητα όμως υψηλής αντικειμενικής αξίας, ενώ θα υπάρχει κλίμακα με 6 – 8 κλιμάκια.

Τα σενάρια, πάντως, σχετικά με το νέο καθεστώς φορολόγησης των ακινήτων παραμένουν πολλά και ανοικτά, καθώς η διακομματική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, και με τη συμμετοχή από τη ΝΔ των κ.κ. Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των κ.κ. Δ. Χατζησωκράτη και Γ. Ιωαννίδη δεν κατέληξε στο τελικό σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων.
Ετσι, οι τελικές αποφάσεις για το ύψος του αφορολόγητου, τους φορολογικούς συντελεστές και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Use Facebook to Comment on this Post