Πρωτεΐνη και ασβέστιο: γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, σολομός, σαρδέλες, τόφου, αμύγδαλα.
Φυτικές ίνες: λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, όσπρια.
Σίδηρος και φολικό οξύ: είναι πολύ σημαντικά για….
καρύδια, καστανό ρύζι, κρόκος αβγού, ψωμί και δημητριακά εμπλουτισμένα με βιταμίνες, φασολάκια, λάχανα Βρυξελλών πατάτες ψητές, πορτοκάλια, φακές, συκώτι, αρακάς, φράουλες, τόνος, σολομός και γιαούρτι.
Βιταμίνη C: οι καλύτερες πηγές βιταμίνης c είναι kakadu δαμάσκηνο, camu camu, τριαντάφυλλο, Acerola, ιπποφαές, jujube, Ινδική gooseberry, Baobab, ριβήσιο, κόκκινη πιπεριά, μαϊντανός, γκουάβα, ακτινίδιο, μπρόκολο, loganberry, redcurrant, λαχανάκια Βρυξελλών, φράουλες, πορτοκάλια.
Μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη: αβοκάντο, ελαιόλαδο, μαύρη σοκολάτα, ξηροί καρποί κατά προτίμηση καρύδια και αμύγδαλα.
Επίσης τα μούρα και ο χυμός μούρων έχουν αρκετές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.
Κλείνουμε με το νερό το οποίο δεν είναι τροφή αλλά πρέπει να το έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας γιατί είναι το σημαντικότερο στο να έχουμε την υγεία μας.
Use Facebook to Comment on this Post