5 απλές συμβουλές προώθησης ιστοσελίδων

Στο παρόν άρθρο γίνεται μια βασική αναφορά σχετικά με συμβουλές για προώθηση ιστοσελίδων. Η ιστοσελίδα είναι η διαδικτυακή εικόνα και οντότητα της επιχείρησης και για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή προώθηση.

Είναι αρκετά πράγματα που …
κάποιος ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας ενδεχομένως να μην προσέξει.Πόσο μάλιστα όταν ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας δεν τον ενημερώσει σχετικά για αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα. Έτσι, μια εύκολη, σίγουρη και προτεινόμενη λύση είναι να αναθέσει αυτήν την εργασία, της προώθησης, σε κάποια εταιρεία με αποδεδειγμένη πείρα πάνω σε σχετικό αντικείμενο.

Με αυτόν τον τρόπο, τα αποτελέσματα σχετικά με την προώθηση της ιστοσελίδας μπορούν να είναι εγγυημένα.

Όμως, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλό να διαβάσετε σελίδες στο ίντερνετ σχετικά με συμβουλές για προώθηση ιστοσελίδων. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια εμπεριστατωμένη εικόνα για το αντικείμενο. Οι συμβουλές για προώθηση ιστοσελίδων που προτείνουμε είναι οι εξής:

1) Αρχικά η εμφάνιση του site. Αν ο διαδικτυακός σας χώρος δεν είναι φιλικός απέναντι στον χρήστη (και πιθανό πελάτη), είναι αναμενόμενο και εκείνος να μην δώσει την προσοχή που θέλετε να τραβήξετε. Ένας χώρος τέτοιου τύπου δεν χρειάζεται να είναι πάντα πολύ εντυπωσιακός, με εφέ και υπερβολικά πολλές επιλογές. Χρειάζεται να είναι εύχρηστος για τον χρήστη και φυσικά αυτό πάει ανάλογα με τα δεδομένα του. Είναι διαφορετική η έννοια της ευχρηστίας από το ένα πελατειακό κοινό στο άλλο.

2) Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Το λεγόμενο SEO (Search Engine Optimaziation) αφορά τόσο το κομμάτι στο στήσιμο του site, όσο και στην στρατηγική που θα αναπτύξει, αξιοποιώντας τις τεχνικές του SEO. Αυτές μπορεί να είναι πολλές και διάφορες, όπως το “link building”, το “article marketing” και άλλα.

3) Η προώθηση μέσα από τα κοινωνικά συστήματα δικτύωσης. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προωθήσει κάποιος την επιχείρησή του, μέσα από άμεση και διαδραστική επικοινωνία με τον χρήστη και πιθανό πελάτη του.

4) Βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό που θα αφορά την σελίδα. Αν το βίντεο μοιραστεί και μέσα από σελίδες όπως το youtube, μπορεί να θεωρηθεί κομμάτι της προώθησης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι όμως και μια ακόμα καλή ευκαιρία για έξτρα SEO, αφού ο χώρος για περιγραφή που δίνει το site, δίνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί link.

5) Καθορισμός των λέξεων κλειδιών (γνωστές και ως keywords). Με το να αποφασίσει η επιχείρηση τι λέξεις κλειδιά θέλει να χρησιμοποιήσει, και για ποιους λόγους, όλα τα παραπάνω γίνονται πολύ πιο απλές διαδικασίες, με καλύτερη στόχευση και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Οι συμβουλές αυτές αφορούν και εσάς που απλά θέλετε να εισέλθετε στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να κατασκευάσετε ένα e-shop για να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας

Ακολουθώντας αυτές τις πέντε συμβουλές για προώθηση ιστοσελίδων, ακόμα και ένας εντελώς νέος στον χώρο του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ μπορεί να γίνει αποδοτικός σε ότι έχει ανάγκη.

Υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών της dreamweaver.gr
Πηνελόπη Σαλπέα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *