Το 6ο συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Το σφημμυ, το ετήσιο συνέδριο ΗΜΜΥ φέτος επιστρέφει στην Αθήνα, στις 26-28 Απριλίου. Το σφημμυ εδώ και 6 χρόνια, συγκεντρώνει χιλιάδες φοιτητές με σκοπό…

την ενημέρωσή τους για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις νέες προκλήσεις της αγοράς εργασίας. Τον κορμό των εργασιών των φοιτητών πλαισιώνουν ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων ενώ παράλληλα με τις παρουσιάσεις λαμβάνουν χώρα demo sessions και διαγωνισμοί πάνω σε διάφορα πεδία ενδιαφέροντος.

Φέτος το σφημμυ 6, έχοντας ως στόχο την εξέλιξη του θεσμού, εισάγει και μία ακόμη ημέρα στο συνέδριο, το σφημμυ++. Το σφημμυ++ έχει σκοπό να αναδείξει την εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, η οποία παράγεται μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, γι’ αυτό δίνουμε σε κάθε φοιτητή ο οποίος θέλει να δει την έρευνά του “στην πράξη” και να καινοτομήσει την ευκαιρία να την παρουσιάσει!

Το σφημμυ++ λοιπόν, είναι αφιερωμένο στις εφαρμογές και την έρευνα με άμεση πρακτική εφαρμογή, οι οποίες φυσικά σχετίζονται με το αντικείμενο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών.

Παράλληλα, με τα applications των φοιτητών θα παρουσιαστούν και πανεπιστημιακά προγράμματα που έχουν στον πυρήνα τους την καινοτομία και την άμεση πρακτική εφαρμογή, ενώ η ημέρα θα κλείσει με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης πάνω στο θέμα της σύνδεσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας με τον ακαδημαϊκό χώρο.

Για να τονίσουμε αυτή την αναγκαιότητα, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν sessiοns με startup και spinoff εταιρίες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *