Τουλάχιστον 20 νυν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκαν τελικά στην πρόσκληση της «ομάδας των 7 υφυπουργών» και συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ για να συντονιστούν ενόψει του συνεδρίου της 28ης Φεβρουαρίου.
H συνάντηση αυτή που δεν ήταν η πρώτη…
Η Ιπποκράτους φέρεται ενοχλημένη, αλλά οι ίδιοι οι συγκεντρωμένοι επιμένουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει πρόβλημα με την… κινητοποίησή τους.«Κάποιοι θερμοκέφαλοι στο περιβάλλον του αντιδρούν», λένε χαρακτηριστικά.
Ο πυρήνας είναι γνωστός από το παρελθόν: Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Μανώλης Οθωνας, Γιάννης Δριβελέγκας, Σωκράτης Ξυνίδης, Γιώργος Πεταλωτής. Οι κύριοι Πεταλωτής και Δριβελέγκας δεν ήταν παρόντες στη συνάντηση λόγω προβλημάτων. Ο πρώτος είχε τροχαίο ατύχημα κατεβαίνοντας στην Αθήνα και επέστρεψε στην Κομοτηνή, ο δεύτερος έχει σπάσει το χέρι του.
Στο ξενοδοχείο παρόντες ήταν επίσης η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Νίκος Τσώνης, ο Νίκος Ζωϊδης, η Αφροδίτη Παπαθανάση, η Μαρία Θεοχάρη, ο Παντελής Ασπραδάκης, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Ηλίας Καρανίκας, και η Λίτσα Κουρουπάκη καθώς και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπρίτζης.
Ο κ. Θάνος Γικόνογλου που έλειπε στη Βουλγαρία συμφωνεί με τις απόψεις της κίνησης, ενώ η κυρία Μαρία Μίχου είχε προγραμματίσει να φύγει εκτός Αθηνών αλλά είναι σε ανοικτή γραμμή μαζί τους.
«Δεν είναι πίσω από εμάς ο Γιώργος Παπανδρέου. Απλώς ανησυχούμε για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και τώρα που το καταστατικό θεσμοθετεί τάσεις μπορεί αν συμφωνήσουμε να το δούμε ως προοπτική» έλεγαν οι συγκεντρωμένοι στους δημοσιογράφους.
Στην περίπου τετράωρη συνάντηση αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός. Μεταξύ άλλων:
Τονίστηκε η διαφωνία με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ να γίνεται απολογητής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Ζήτησαν να σταματήσει «ο αποκλεισμός στελεχών που είναι εντονότατος και οδηγεί σε πενία εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ».
Αυτό που συζητήθηκε εκτενώς είναι «ο ενδεχόμενος κίνδυνος να απορροφηθεί το ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ ή από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Διερεύνησαν τον τρόπο να ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και εκτιμήθηκε ότι η Ιπποκράτους πρέπει να αρθρώσει «διακριτό πολιτικό στίγμα» που συμπυκνώνεται στη «διάθεση για μεταρρυθμίσεις, εμμονή σε αρχές σοσιαλδημοκρατίας ενισχυμένες από ριζοσπαστικές προσεγγίσεις εργασιακά».
Στην Ιπποκράτους πάντως, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εξέφραζαν την οργή τους για τη συνάντηση και τις επιδιώξεις όσων συμμετείχαν σε αυτήν.
Κάποιοι, εκτιμούσαν ότι πίσω απ’ αυτή κρύβεται “δάκτυλος Παπανδρέου” ενώ άλλοι κατηγορούσαν για υποκρισία αρκετούς από τους μετέχοντες.
«Ποιοί μιλούν για αποκλεισμούς; Ο Σαχινίδης που είναι τομεάρχης Οικονομίας; Ο Μωραϊτης που είναι τομεάρχης Ανάπτυξης; Ή ο Όθωνας που είναι αρμόδιος για της Μικρομεσαίες επιχειρήσεις;»
Πηγή: iefimerida.gr