Πρόκειται για επίορκους, κοπανατζήδες, εργαζομένους, οι οποίοι κατέλαβαν τις θέσεις με πλαστά πιστοποιητικά, υπαλλήλους που …
τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας που δε θα επιτύχουν μετακίνηση εντός δωδεκαμήνου, αλλά και όσους περάσουν κάτω από τον… πήχη της αξιολόγησης των ικανοτήτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», οι συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, για να επιτευχθεί η μνημονιακή δέσμευση για αποχώρηση 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015.
Προχωρά η διαθεσιμότητα
Την ίδια ώρα, σάρκα και οστά φαίνεται να λαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. ευρώ.
Ο συνολικός σχεδιασμός για ολόκληρο το 2013, που θα παραδοθεί στην τρόικα, μιλά για 35.157 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα. Σημείο-κλειδί θα αποτελέσει η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων. Μέχρι το τέλος Μαΐου, αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί δομές, στις οποίες απασχολούνται 446.911 άτομα.
Μέχρι τα τέλη Απριλίου, για τον ίδιο σκοπό, θα έχουν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των φορέων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, η αξιολόγηση 18 φορέων του υπουργείου Υγείας, η αξιολόγηση 16 φορέων του υπουργείου Εσωτερικών, τριών φορέων του υπουργείου Παιδείας και άλλων τριών του υπουργείου Εργασίας.
Περίπου 749 περιφερειακοί φορείς του Δημοσίου βρίσκονται, επίσης, στο μικροσκόπιο και σε αυτούς απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι, αλλά θα περάσουν σε διαθεσιμότητα 1.000, ενώ από τους 152.540 σε εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα περάσουν σε διαθεσιμότητα 7.627.
newpost.gr