xOrisOria News

8 Θαυματουργά Γιατροσόφια για να Καθαρίσετε αποτελεσματικά το Παχύ σας Έντερο με Φυσικό Τρόπο!

1Πως θα σας φαινόταν να αφοδεύσετε και να χάσετε 10 κιλά; Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά περίπου τόσα τοξικά απόβλητα παραμένουν στο παχύ έντερο στο μέσο άτομο.Είναι κάτι περισσότερο από επιπλέον βάρος, ωστόσο. Αυτά τα τοξικά απόβλητα αποτρέπουν το παχύ έντερο να κάνει τη δουλειά του: να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλλει όσα δεν χρειάζεται. Επίσης, επηρεάζει την εντερική χλωρίδα, κάνοντας δύσκολη τη δουλειά να χάσουμε βάρος.

Ποια είναι λοιπόν η λύση σε αυτό το πρόβλημα; Σας παραθέτουμε 8 γιατροσόφια, που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υγεία του παχέος σας εντέρου.

#1 – Πιείτε αρκετό νερό

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποφέρει από αφυδάτωση, μια σημαντική αιτία φραγής του παχέος εντέρου. Το παχύ έντερο χρειάζεται νερό για να απομακρύνει τα απόβλητα, και χρειάζεται περισσότερο από όσο νομίζατε.

Θα πρέπει να πίνετε όχι λιγότερο από 2 λίτρα νερό καθημερινά. Κάποιοι ειδικοί προτείνουν να πίνετε ακόμα παραπάνω, φτάνοντας τα 3 λίτρα καθημερινά.

#2 – Κάντε αποτοξίνωση με χυμό δαμάσκηνου

Ο χυμός δαμάσκηνου περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Αυτό είναι ιδανικό όταν κάποιος υποφέρει από δυσκοιλιότητα. Πιείτε 250 ml πριν το πρωινό και επιπλέον 250 ml μετά το βραδινό.

Όταν παρατηρήσετε ότι η κίνηση του εντέρου γίνεται πιο συχνή, μπορείτε να ελαττώσετε να πίνετε τόσο πολύ χυμό δαμάσκηνου. Αυτό γίνεται για να μην εξαρτάται το παχύ έντερο από τον χυμό.

#3 – Καταναλώστε πολλές φυτικές ίνες

Τα δαμάσκηνα είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Μπορείτε επιπλέον να δοκιμάσετε:
Αβοκάντο
Μούρα
Καρύδα
Σύκα
Λαχανάκια Βρυξελλών
Μπάμιες

Γυναίκες μεταξύ 19 και 50 ετών πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά 25 γραμμάτια φυτικών ινών. Άντρες της ίδιας ηλικίας πρέπει να καταναλώνουν 38 γραμμάρια. Μετά τα 50, οι γυναίκες χρειάζονται 21 γραμμάρια φυτικής ίνας, ενώ οι άντρες χρειάζονται 30 γραμμάρια.

#4 – Πιείτε τακτικά χυμό λεμονιού

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στο χυμό λεμονιού έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνες, αυτό έχει ωφέλειες στο παχύ έντερο. Το λεμόνι ενισχύει τον ρυθμό του μεταβολισμού και βοηθά στην απομάκρυνση των αποβλήτων του οργανισμού.Πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι στο ξεκίνημα της μέρας σας.

#5 – Ενσωματώστε τα προβιοτικά στη διατροφή σας

Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμη μικροχλωρίδα. Ελέγχουν τα βλαβερά, τοξικά μικρόβια που οδηγούν σε δυσκοιλιότητα. Φυσιολογικά, ο οργανισμός έχει αρκετά προβιοτικά. Αλλά κάποια φάρμακα, όπως οι αντιβιώσεις, μπορούν να τα εξοντώσουν.

Μπορείτε να επαναφέρετε τα επίπεδα των προβιοτικών, τρώγοντας τις παρακάτω τροφές:
Γιαούρτι
Κεφίρ
Ξυνολάχανο
Μαύρη σοκολάτα
Πίκλες

Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε συμπλήρωμα προβιοτικών.

#6 – Προσθέστε λιναρόσπορο στη διατροφή σας

Ο λιναρόσπορος ταιριάζει με τα δημητριακά και με το γιαούρτι. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει, βοηθούν στη λειτουργία του παχέος εντέρου και ο λιναρόσπορος περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες από οποιοδήποτε άλλο σπόρο.

100 γραμμάρια λιναρόσπορου περιέχουν 27 γραμμάρια φυτικής ίνας. Ενσωματώστε το στη διατροφή σας, αλλά προσοχή, παραπάνω ποσότητα μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

#7 – Κάντε αποτοξίνωση με μηλόξιδο

Το μηλόξιδο περιέχει ένζυμα που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της εντερικής χλωρίδας. Η όξινη φύση του μηλόξιδου μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του παχέος εντέρου, που έχουν συσσωρευτεί για χρόνια.

Αναμείξτε 250 ml ζεστό νερό με 2 κουταλιές μηλόξιδο και 2 κουταλιές μέλι. Πιείτε το κάθε πρωί, μέχρι να παρατηρήσετε εντερική κίνηση και γίνει πιο τακτική.

#8 – Πιείτε τσάι τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθάει στη λειτουργία του παχέος εντέρου και για καλύτερα αποτελέσματα φτιάξτε τσάι με τζίντζερ. Θα χρειαστείτε:
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1/4 κ.γ. κουρκούμη
5 φλιτζάνια νερό

Βράστε όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια, σιγοβράστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε μέλι για γεύση.

Αν είστε έγκυος ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, πριν δοκιμάσετε τα παραπάνω γιατροσόφια.

Θέλετε να δείτε πόσο μπορεί πόσο γεμάτο μπορεί να είναι ένα παχύ έντερο; Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε μια κολονοσκόπηση.

 

Use Facebook to Comment on this Post